Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Scenvan. Daniel Neij Larsson spelar och sjunger sedan länge på Fox & Anchor. Han har också varit och gjort audition i Idol och framfört en låt i The Voice.

Daniel Neij Larsson är låst vid musiken

Äpplet faller som bekant inte långt från trädet. Hans pappa var låssmed och musiker. Daniel Neij Larsson har gått i hans fotspår i båda fallen och har varit uttagen både till Idol och The Voice.

HP GRATTAR…

… Daniel Neij Larsson, låssmed och musiker, som fyller 25 år den 25 mars.

När hans pappa Tomas Larsson gick bort för 14 år sedan tog Daniel upp den fallna musiktråden och när han var 18 år började han som låssmed och arbetar på Lås & Larm i Halmstad.

– När jag var liten ville jag alltid vara som pappa. Jag har gått i hans fotspår. Han fick in mig på båda spåren.

Daniel är född i Simlångsdalen och flyttade som liten till Halmstad. Han gick musikutbildning på Sturegymnasiet, där han fick lära sig det mesta om rytmik, att sjunga i kör och ensemble. Sång och gitarrspel blev hans stora grej. Han började så småningom spela på Wild West Steakhouse.

– Det var min första trubadurspelning.

Sen rullade det på med engagemang på Lilla Helfwetets uteservering där han var en hel sommar och var hans första mer långvariga musikjobb.

Ryktet spred sig och han skapade sig ett kontaktnät inom musiken. Det ena gav det andra och snart ledde Daniel också karokekvällar på Fox & Anchor.

– Jag blev fast där efter att ha ställt upp gratis ett par gånger. Det är jättekul.

Detta ledde till att han så småningom också drog i gång quizkvällar på torsdagar.

En kväll 2009 vandrade en viss musikproducent vid namn Anders Bagge in på stället och fick höra Daniel när han framträdde. Det ena gav det andra.

– Han tog mig åt sidan och sa att jag skulle söka till Idol. Jag var lite tveksam men kände att jag ändå kunde prova.

Han gick till slutauditionen i Stockholm men där tog det stopp.

– Jag tyckte att det var roligt ändå, lärorikt och en upplevelse.

Daniel gav inte upp och när The Voice hade premiär i TV4 förra året tjatade vänner på honom att han skulle skicka in ett bidrag. Det blev Danny Saucedos Tokyo som han gjorde en akustisk version av på gitarr. Resultatet blev att Daniel fick komma upp till Stockholm och sjunga live inför juryn med Carola, Petter, Ola Salo och Magnus Uggla.

– Det var ingen som vände sig om men Carola såg lite tveksam ut. Det blev stopp där också, inte så mycket att skryta över, men så var det.

Daniel tycker det var en mycket kul upplevelse där han träffade många trevliga människor.

– Det kändes roligt att stå på en scen och sjunga inför alla tittare.

När han jämför de båda programmen håller han The Voice som det bättre. Låssmeden från Åled kommer säkert att stå i strålkastarljuset på flera stora scener framöver.