Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Första Halmiasegern

Halmia vann på lördagen årets första träningsmatch när Hässleholms IF besegrades på Sannarps konstgräs med 2–1.

– Det var ju bra, men annars blev det en rätt avslagen match, det var mer som en träning, säger Halmiatränaren Peter Lindau.

Anledningen var att rödvitt bytte ut hela startelvan i paus och satte in en helt ny.

– Vi missade några träningar i veckan på grund av vädret och fotografering, nu fick alla i truppen känna på det och passa runt lite, förklarar Lindau.

Något A- respektive B-lag handlade det inte om, men den uppställning som började var den som spelat mest i vinter och Halmia tog också ledningen just före paus efter en grann soloprestation av Kushtrim Maholli, som dribblade sig förbi tre, fyra spelare innan han la bollen i nät.

Tio minuter in i andra halvlek nickade Robin Thomasson in 2–0 innan Skånelaget reducerade i numerärt överläge. Halmia fick nämligen spela sista halvtimman med en man mindre sedan Nehat Bregaj åkt på rött kort direkt efter en armbåge i ansiktet på en motståndare.

Halmia åker på fredag till Belek i Turkiet (där HBK redan finns, men något improviserat derby lär det inte bli..?) för träning och en match mot ett division 2-lag från Stockholm. Sedan återstår två matcher mot tidigare seriekollegorna Eskilsminne och Högaborg innan allvaret börjar mot Trelleborg.