Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

2-0 blev 6-0 innan matchen var slut. Men HBK var så utklassat att siffrorna kunde ha varit värre.

Förnedringen i Borås

Spelmässigt helt utspelat och resultatmässigt fullständigt utklassat. Halmstads BK:s match mot Elfsborg blev en riktig mardröm. 6–0 är pinsamt stora siffror – men faktum är att det kunde blivit betydligt mer.

Allsvenskan Elfsborg-HBK 6–0 (2–0)

– Vi bjuder på för mycket och det är alldeles för snällt och valpigt. Det är inte många som når upp till normal standard, tyckte HBK:s chefstränare Lasse Jacobsson.
– Jag är oerhört besviken på att ingen smäller på och vill visa att det här ger vi inte upp så enkelt, fortsatte Lasse Jacobsson.
Har du varit med om något värre?
– Det skulle väl vara när vi var här i fjol då, men då stannade det vid fyra.
Men det var nog ändå snäppet värre denna gång på Borås arena, som har blivit en skräckarena för Halmstads BK. Laget hade inför måndagens möte inte en vinst på fem försök och i HBK-spelarnas minne fanns förra säsongens 4–0-utskåpning, något Elfsborg då ledde med redan i halvtid.
Och även denna gång fick HBK en tung start på det våta konstgräset. Motsatsen fick hemmalagets Johan Larsson, 19-åringen som fått förtroendet som yttermittfältare av tränare Magnus Haglund då stjärnan Stefan Ishizaki är skadad.
Kinnasonen, som kom till Elfsborg som 16-åring, bjöds dock på det första målet efter ett otroligt olyckligt ingripande av Ryan Miller redan i minut tolv. Johnny Lundberg var först med att inte få undan bollen med huvudet och i andraläget nickade Miller bakåt (!) i trängt läge och där stod Larsson som bara kunde tacka och ta emot.
Kvitteringen såg dock ut att komma omgående. Men efter Joe Sises fina förspel som ställde Emir Kujovic med helt öppet mål från bara några meters håll, så missade HBK-anfallaren fatalt (läs mer på nästa sida).
Efter att HBK jämnat ut spelet något, satte Elfsborg sedan in nästa press och än en gång gav den utdelning. Daniel Nordmarks lysande instick hittade in mellan Lundberg och Miller och där dök Johan Larsson upp och placerade snyggt in bollen i bortre hörnet.
I andra halvlek var Elfsborg ännu bättre och HBK:s mardröm eskalerade. 3–0 kom på hörna i 59:e minuten genom James Keene. 4–0 kom sex minuter senare efter att Anel Raskaj klantigt tappat boll på mittplan.
5–0 var en delikatess då Fredrik Berglund satte Anders Svenssons passning på volley. 6–0 satte Denni Avdic efter en upprullning i straffområdet.
Totalt hade Elfsborg hela 17 av 21 avslut på mål. Svettigare var längesen en duktig Robin Malmqvist hade.
– Vi skämmer ut oss. Det kändes som att det var handboll vi spelade, tyckte HBK-keepern som utöver Keenes 4–0 inte kan lastas för målen.
– Det målet tar jag på mig, men de andra vet jag vad jag ska göra på, suckar Robin.