Första vinsten för Lasse och HBK

I Lasse Jacobssons fjärde match som huvudtränare kom första segern. Det efter att Trelleborgs FF, premiärmotståndaren i allsvenskan, betvingats med 2-0 (1-0) på Sannarps konstgräs.

|

– I stora drag är jag helnöjd med insatsen, summerade HBK-tränaren Jacobsson som gladdes mest åt "vissa delar av anfallsspelet" men dock såg vissa bristfälligheter i kommunikationen defensivt.

Några mål släppte HBK trots det inte in. Trelleborg inledde annars klart piggast med ett rappt och rakt anfallsspel som genererade flertalet skapliga lägen, dock utan att Karl-Johan Johnsson i HBK-målet behövde ingripa. Halmstad spelade sig sedan in i matchen mer och mer och i mitten på halvleken skapades den första riktiga farligheten då Michael Görlitz, som gjorde sin första match efter sin vadskada, kom runt på sin vänsterkant och serverade Jonas Gudni Saevarsson som drog till direkt men skottet parerades fint av TFF-målvakten.

Efter att Anselmo haftett par fina skottmöjligheter utan att lyckas helt med avsluten, skördade sedan tyskt och isländskt samarbete nya framgångar men inte heller denna gång lyckades Saevarsson få bollen i mål trots ett riktigt bra avslut.

I stället blev det Görlitz själv som spräckte nollan då han friställd av Mikael Rosén tryckte in bollen vid närmsta stolpen med ett högerskott. Det bara minuten efter att Trelleborg haft en nick i ribban.

Andra halvlekblev mindre välspelad från bådehalländskt och skånskthåll, men HBK skapade snabbt chanser genom inbytte Emir Kujovic. 2-0 lät dock vänta på sig ända till slutminuterna då Emir, efter fint förarbete signerat Joe Sise och Ryan Miller, distinkt bredsidade in bollen vid bortre stolpen.

– Vi vill ju vinna alla matcher, men visst var det bra mentalt att få vinna mot just Trelleborg. Speciellt eftersom vi hade lite tungt mot dem förra året, tyckte Jacobsson om

matchen som faktistk höll på att bli inställd då kommunen inte hade fixat iordning planen efter nattens snöfall.