Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Örgryte jublar och Halmia deppar på Örjans vall.

En bra halvlek räckte inte för Halmia

20:47 Halmia såg länge jämspelt ut med Örgryte, men efter ett slumpartat ledningsmål för seriefavoriten rasade Halmstadlaget ihop som ett korthus.

– Luften gick ur oss efter 0–1, vi klarade inte att komma tillbaka, medgav Halmias mittback Johan Mangfors efter nesan i hemmapremiären.
Hela 828 åskådare hade letat sig till soldränkta Örjans vall, gissningsvis runt en fjärdedel av dem åkte hemåt glada i hågen, medan Halmias fans var besvikna – och det med all rätt.
– Örgryte är ett stabilt lag, men vi ska ändå bara inte tappa med 0–3 på hemmaplan. Det får inte hända, sa en självkritisk Mangfors.
Och då såg det ändå bra ut för Halmia efter första halvlek. Det var hemmalaget som så långt förde taktpinnen och sågade sig gång efter annan fram på högerkanten genom Robin Sjögren, men – precis som i träningsmatcherna – ville det sig inte i avslutningarna.
Bästa möjligheten hade Kamal Mostafa, men hans direktskott reflexräddades av Öis-målvakten Fredrik Andersson, och roligare än så skulle det inte bli för hemmalaget. Öis hade bara en bra chans, en nick tätt utanför av Johan Hedman när comebackande Halmiamplvakten Jonas Käck var helt ställd.
Efter 0–0 i paus agerade Örgryte mer distinkt under andra halvan av matchen och då kom också målen. 0–1 på en nick av Johan Hedman efter ribbretur, 0–2 på ett direktskott av en i straffområdet helt omarkerad Jakob Lindström, och 0–3 stötte Staffan Carlsson in från nära håll efter inspel från högerkanten.
Vid alla tillfällena såg Halmia-försvaret helt bortkollrat ut – och då skall man veta att Käck också fick visa sin klass några gånger.
– Deras mål berodde inte på att de spelade bort oss utan var följden av att de var individuellt skickliga och vann en-mot-en-situationerna. Vi hängde inte med i defensiven, sammanfattade Halmia-tränaren Peter Lindau.
– Tyvärr föll engagemanget när vi släppte in ett mål och det blev avslaget i slutet, men vi kommer igen och jag är helt övertygad om att vi kan slå dem på bortaplan! Spelmässigt var det jämnt.
Att Örgryte var nära att klara sig kvar i superettan i fjol och är ett av favoritlagen att vinna division 1 södra i år var en klen tröst för Johan Mangfors.
– Själva grejen är ju att vi också har tänkt vara med där uppe...