Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/12

Drottning av sand gör video på hemmaplan

Linnea Henriksson har uttryckt sin kärlek för sina rötter i låten ”Halmstad”. På torsdagen spelade hon in en video på Västra stranden – badande i sol.

Lyssna på låten ”Halmstad” nedan!

Klockan är åtta på torsdagsmorgonen på Västra stranden, där solen skiner efter flera dagars regn. Havet är stilla, med små krusningar på ytan, och långt ut syns ett lastfartyg på väg in till hamnen i Halmstad. Några enstaka flanörer med hundar rör sig långsamt och hajar till, när de ser olikfärgad konfetti i sanden.

Och det ska komma mer. Mycket mer.

Plötsligt syns några figurer mellan träden i Aleskogen, som sprider lila rök, och snart skrider – eller snarare springer – en märklig procession ner på stranden. Det är ett 15-tal personer som sprutar konfetti, såpbubblor, håller upp diskokulor och filmar.

I mitten dansar Linnea Henriksson, en färgsprakande drottning i en anarkistisk kortege, och mimar till en sång. Väl nere på stranden dansar hon allt vildare och hjular på väg mot vattnet. Men hon stannar på torra land.

Linnea spelar in en video till ”Halmstad” från sitt senaste album ”Du söker bråk, jag kräver dans”.

– Sången är en kärleksförklaring till min barndomsstad och jag älskar Västra stranden. Vyn över havet och hamnen är oslagbar och jag hade Aleskogen som en tillflyktsort när jag var liten. Det finns en mystik i skogen, du går bland alla träd och är plötsligt vid havet, säger Linnea efter inspelningen.

Hon är oförskämt pigg med tanke på att hon har varit på plats sedan fyra på morgonen och filmat sedan halv sex.

– Det är jätteroligt och jag är laddad. Men jag lär väl få en dipp senare i dag.

Scenen på stranden görs i en enda tagning vilket är lite speciellt för regissören Christofer Nilsson som bor i Malmö men har rötterna i Veinge.

– Det är extremt känsligt. Det gäller att få allt att funka på en gång, och att det inte dyker upp andra människor i bilden. Annars brukar jag klippa i efterhand men här har det mest handlat om förberedelser.

I dessa har det ingått många fjärilar i magen, med tanke på vädret de senaste dagarna.

– Ja, när vi repeterade på onsdagen var det deppigt, med ett ständigt regnande, säger Christofer.

Men nu är alla nöjda och Linnea kan koncentrera sig på helt andra scener.

– Jag och bandet uppträder vid karnevalen i Lund på lördag och sedan blir det många spelningar i sommar, främst på festivaler och stadsfester. Vi kommer till Varberg den 6 juni.

– Men allra först ska vi städa på stranden.

Fotnot. Per Gessle medverkar i en annan scen i videon.