Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HBK:s Joe Sise tampas med Ferhat Korkmaz under söndagseftermiddagens allsvenska fotbollsmatch i mellan Halmstad BK och IF Brommapojkarna på Örjansvall i Halmstad.

Drömstart gav viktig HBK-seger

Med sju poäng till kvalstrecket och åtta till nedflyttningsplats kryper HBK allt närmare nytt allsvenskt kontrakt även om det är för tidigt att pusta ut med det bedrägliga trepoängssystemet.

ALLSVENSKAN HBK–Brommapojkarna 2–0 (2–0)

Formtoppade anfallstalangen Joe Sise koncentrerar sig hellre på spelet än tabelläget.
– Jag vill inte stirra mig blind på tabellen, och inom laget har vi aldrig snackat om läget de senaste veckorna utan försöker bara göra allt så enkelt som möjligt. Då blir det både snyggt och effektivt, säger Joe Sise – och det går inte att säga emot honom.
I första halvlek spelade HBK just så, snyggt och effektivt, fjärran från en del tidigare krampaktiga framträdanden landet runt. Möjligen inspirerat av Sises härliga viljemål efter bara en minut och elva sekunder.
– Jag hade bestämt mig, bollen skulle bara in, men jag hade lite flyt också.
Sises tidiga mål, efter fantastiskt förarbete av Marcus Olsson, gav HBK råg i ryggen och lite arbetsro, samtidigt som det tryckte ner BP ytterligare i kängorna. Dubbel effekt alltså.
– Klart man får energi av ett tidigt mål, säger Sise, som dock vägrar att på något vis framhäva sig själv.
– Det går bra för hela laget just nu och då blir man bra själv också. Tidigare var vi mer stillastående, nu är det mer löpning och vi vill verkligen framåt hela tiden. Som anfallare vill man ju göra mål och visst blir man besviken när man inte lyckas. Det gäller att ta vara på de chanser man får.
Efter den riktigt sorgliga bortaförlusten mot Häcken (0–2) har HBK plötsligt spelat fyra matcher i rad utan att förlora, 1–1 mot Örebro hemma och Gais borta samt 2–1 mot Gefle borta – efter två mål av Sise – innan gårdagssegern.
– Svårt att säga varför vi spelar bättre nu, men alla tar större ansvar, och fast vi ligger under viker vi inte ner oss, förklarar 20-åringen, som gjorde en fantastisk första h alvlek, även bortsett från det nämnda målet.
Efter en fint skott av Michael Görlitz, som BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt räddade med möda, och en volleykanon av Anel Raskaj, som han inte haft en chans på om bollen gått några centimeter innanför stolpen i stället för utanför, kom 2–0-målet logiskt i 37:e minuten.
Passningen av Mikael Rosén till Jonas Gudni Saevarsson var perfekt och detsamma gäller islänningens skott, som smet in vid stolpen, hans tredje fullträff för året.
Efter pausen hoppades de få (3 713) i publiken på mer grannlåt av hemmalaget, men i stället blev det en ganska avslagen halvlek där BP bara förmådde oroa en gång när Imad Chhadeh bredsidade bollen i stolpen efter en hörna. HBK skapade heller inte mycket, men poängen var ju trots allt viktigast.
– Det var inte medvetet att vi drog oss tillbaka, BP hade inget att förlora och stack upp lite mer, men jag tycker vi hade bra kontroll, menar Jose Sise, som i det närmaste fick stående ovationer när han tågade av planen en kvart före slutet.
Det var han värd.
Nu väntar speluppehåll i två veckor på grund av EM-kvalet, men trots att HBK tycks ha kommit på rätt spår igen tycker Sise det är bra.
– Nu har vi chansen att träna ihop oss ännu mer och samla kraft inför de avslutande fyra matcherna.
Då det definitivt skall avgöras om HBK spelar i allsvenskan även 2011.