Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Det är omdömeslöst"

Moderaternas ordförande i Halland, Michael Svensson, ogillar Jerzy Golovkins medverkan i en uppmärksammad debattartikel tillsammans med två Sverigedemokrater.

Den moderate Hyltepolitikern Jerzy Golovkins signatur har nyligen gått att läsa under en debattartikel tillsammans med Sverigedemokraterna Oleg Datsishin och Georg Cserti. I den går de tre författarna till attack mot statsminister Fredrik Reinfelt och skriver bland annat att hela moderatledningen är förblindad av ett SD-hat.

- Jag tror inte att Jerzy är dum, men jag tycker det är omdömeslöst. Man angriper inte en egen partiledare på det sättet, säger Michael Svensson och tillägger att det naturligtvis inte finns något SD-hat inom moderaterna.

Han tycker att artikeln som de tre författat andas mycket okunskap och är fylld av förenklingar och att den ger en udda syn på demokrati.

Vad som händer med Jerzy efter den uppmärksammade artikeln är enligt Michael Svensson för tidigt att säga.

- Jag kommer att ringa upp Jerzy eller besöka honom för att ta en diskussion om hans åsikter och om artikeln, säger Michael Svensson som dock påpekar att det inte handlar om att jaga folk som tycker fel.

- Vi är ett stort och brett parti och ska ha högt i taket. Det är mer människosynen som är värdefull i det här, säger Michael Svensson.