Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Christian Järdler kvar i HBK

Christian Järdler fortsätter i Halmstads BK. På tisdagsförmiddagen förnyade den 30-årige vänsterbacken kontraktet med klubben.

– Halmstad har hela tiden varit mitt förstaval. Jag trivs i klubben och med tränaren Jens (Gustafsson) och genom min sociala situation har jag heller aldrig velat flytta, säger Christian och avser huset i Skälderviken och att han under året också har blivit pappa.

Efter ett, som han själv uttrycker det, ”jävulskt 2011” med skador och huvudvärk efter sviterna av en gammal skada blev 2012 desto roligare.

– Jag spelade mycket på inspiration, men fick också en ny roll i laget som en av de mest rutinerade, säger Järdler vars vänsterfot blev ett vapen inte minst vid hörnorna som gav sex mål förutom det egna mot Öster.

Christian är, inför sin fjärde säsong, också full av tillförsikt inför den allsvenska comebacken.

– Ja, det var en stor utmaning att göra sejouren i superettan ettårig och det blir en minst lika stor utmaning att nu etablera klubben i allsvenskan igen. Och får vi bara vara skadefria tror jag att vi har ett lag som kommer att stå sig bra.

För superettan avstår han gärna från i fortsättningen.

– Jag hade aldrig spelat där tidigare och inget ont i sig, men visst är det skillnad att få spela på Friends arena och Swedbank stadion i stället för Markbygg arena och Finnvedsvallen, medger Christian som därmed blev den förste i backlinjen med utgående kontrakt att förnya det.

Frågan är; var han också den siste eller vem följer härnäst?

Läs mer i onsdagens tidning

Jan-Owe Wikström

[email protected]