Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Charkas vd omhäktad

I går hölls omhäktning i Halmstads senaste assistanshärva. Den 42-årige vd:n för Charkas Assistans hälsade vänligt på åhörarna när han äntrade salen tillsammans med sin försvarsadvokat, Leif Silbersky.

Efter drygt en timme bakom stängda dörrar stod det klart att vd:n för Charkas Assistans får stanna kvar i häktet ytterligare en månad. Nytt datum för åtal är senast den 18 mars. På åklagare Ann-Christin Claessons begäran meddelades även restriktioner för den brottsmisstänkte vd:n och frysta tillgångar för hans bolag om 11 miljoner kronor för att täcka eventuell företagsbot och skadestånd. I slutet på januari antog Leif Silbersky uppdraget som försvarare och fanns vid sin klients sida när förhandling hölls vid hovrätten i Göteborg. Den beryktade advokaten fick inte heller den här gången gehör för sina argument som går ut på att hans klient är oskyldig och bör försättas på fri fot.

Den 42-årige vd:n häktades i stället på sannolika skäl misstänkt för grovt bidragsbrott, grovt bedrägeri samt grovt bokföringsbrott genom företagen Charkas Assistans och Guldia Assistans AB. Under förhandlingen tillkom en brottsmisstanke om bedrägeri, samtidigt som en liknande brottsmisstanke inte ansågs uppfylla häktningsgrund på sannolika skäl.