Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/25

Hemma hos Malin Meekatt Birgersson i Skummeslövsstrand

Hon gillar hav, rejält med mysfaktor, levande ljus och prylar. Här får vi titta in i författaren Malin Meekatt Birgerssons hem – och följa med till hennes favoritplats i, eller ska vi säga precis utanför, huset i Skummeslövsstrand.

”Jag hyr ett litet hus på 90 kvadrat, tre rum och kök, med världens bästa havsutsikt. Här i den lilla gula villan med stor trädgård bor jag, mina två barn och vår katt. Jag älskar den här platsen och vill aldrig flytta härifrån, även om jag kanske måste det en dag eftersom jag bara hyr.

Min favoritplats i huset är utan tvekan vår stora terrass med vy ut mot havet. På terrassen har jag en stor rottingsoffa där jag gärna sitter och käkar frukost eller tar ett glas vin på kvällen. Det är världens bästa ställe. Jag och barnen har till och med sovit ute i soffan någon gång. Det är jättemysigt, tills man vaknar klockan fyra på morgonen av att det duggregnar, haha. Nu när det är kallt sitter jag hellre på den inglasade altanen istället, precis intill. Jag har alltid älskat havet, man blir lugn av att titta på det och det är en lyx för själen att ha det så nära.

Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Jag är inredningstokig och gillar att ha det fint hemma. Nu bor jag inte så stort, så man kan inte göra hur mycket som helst. Jag har tapetserat om samma fondvägg fyra gånger redan, haha. Annars gillar jag prylar, kuddar, filtar och levande ljus. Jag tycker att ett hem ska kännas som ett hem. Det ska märkas att man bor där, det får inte vara för kalt. Jag är inte mycket för tomma ytor, då har jag hellre blommor eller lyktor som tar upp plats, eller kanske en prydnadssak som betyder mycket på ett personligt plan. Sen eldar jag mycket i vår kamin också, det tycker jag är mysigt. Färgtonerna här hemma är går mest i vitt, svart och turkost.

I övrigt har jag precis gett ut min andra bok, uppföljaren till Låt mamma bajsa ifred, i både Sverige och Norge. Den heter Har du bajsat färdigt mamma? Jag har planer på att ge ut en tredje bok senare i år också. Den får bli som ett sorts avslut på mina böcker och mitt bloggande om barnen. Barnen har blivit så stora nu, jag får hitta annat att skriva om.

Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Jag jobbar dessutom numera heltid på sjukhuset i Halmstad, på deras pandemiavdelning. Främst sitter jag vak med de palliativa patienterna, det är fantastiskt givande att få ge lite trygghet till människor som är så svårt sjuka. Min mamma dog hemma, med mig, 2007. På något sätt har det varit läkande att få jobba med det jag gör nu, som en bearbetning av det jag själv varit med om. Nu ska jag gå en distansutbildning till undersköterska i mars, jag vill nämligen verkligen fortsätta att jobba inom vården. Jag har hittat min grej där.”

Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Malin Birgersson

Ålder: 41 år.

Bor: Skummeslövsstrand, Laholms kommun.

Familj: Barnen Alice, 13 år och Elton, 9 år. Plus katten Geisha.

Gör: Författare. Jobbar även på pandemiavdelningen på sjukhuset i Halmstad sedan några veckor tillbaka och ska utbilda sig till undersköterska. Bloggar numera på singelkatten.com.

Aktuell: Nyligen släppt boken ”Har du bajsat färdigt mamma”, uppföljaren till ”Låt mamma bajsa ifred.”

Ett inredningstips: ”Att man ska satsa på mysfaktorn. Det finns så många stilrena och snygga hem man knappt vågar röra sig i. Jag tycker att det är viktigare att man har det mysigt än snyggt hemma.”