Här några av världens dyraste hem 2021

LYXHUSET: Under året har några av världens mest exklusiva hus lagts ut till försäljning runt om i världen. En del av de rika säljarna är okända för de flesta, men namn som Justin Timberlake, Helen Mirren, Elon Musk, Tom Cruise och Pamela Anderson, känner många till. Här är några av de lyxigaste hemmen som varit till salu under året.

ANNONS

För de som varit sugna på att köpa ett hem som bara osar lyx och flärd, har det funnits många möjligheter under året. I alla fall om du kan tänka dig öppna plånboken och dessutom flytta utomlands. Vad sägs om ett hem inrett i guld, ett penthouse på våning 96, eller ett hus med hela 60 rum. Lyx, lyx, lyx.

En del av lyxhusen är nu sålda, men finns några som fortfarande är till salu, som Sylvester Stallones och Justin Timberlakes.

LÄS MER:Miljonregnet – så mycket fick säljarna för de dyraste villorna i Halmstad i november

LÄS MER:Hemma hos Lena Hagman Bogren är julen grön, vit och vackert silvrig

LÄS MER:Med Alice blev makarna Malmnäs jul komplett

Årets lyxhus

Guldpalats i Caesarea, Israel

0
I Israel ligger världens dyraste hus som är till salu på öppna marknaden. Det är ett hus på hela 6 400 kvadratmeter, och som har 15 badrum, fem sovrum och en hall på 236 kvadratmeter.
Inredningen är väl inte direkt sparsmakad, utan guld, marmor, onyx och silkesmattor verkar vara några favoriter. I hallen är valvet, trappräckena, listerna och delar av golvet i guld.
Vill man ha ett jättehus inrett i guld, så är det bara att slå till.
Årets lyxhus

Hajtank i Palm Desert

0
I en av Kaliforniens varmaste städer ligger ett hem på cirka 3 000 kvadratmeter. Där finns 12 badrum och sju sovrum och ett garage för tio bilar.

Hemmakontoret är rätt unikt då det är insprängt i ett berg en bit från huset.
För att ta sig mellan ett vardagsrum och en av matsalarna måste man passera genom en akvarietunnel där exotiska fiskar och hajar simmar ovanför huvudet.
Årets lyxhus

Elon Musk

0
Världens rikaste person och Teslas grundare är Elon Musk, och trots sin enorma förmögenhet verkar han vilja leva mer minimalistiskt. Han håller på att göra sig av med sina hus och majoriteten av sina ägodelar.

Det här huset i Hillsborough är det sista hemmet kvar att sälja. Det 105 år gamla huset är på 1 500 kvadratmeter, har sju sovrum och tio badrum.
Där finns även bland annat en balsal, en bankettmatsal, ett cocktailrum och en pool.
Årets lyxhus

Justin Timberlake och Jessica Biel

0
Hollywoodparet Justin Timberlake och Jessica Biel äger flera hem i USA, men det som ligger i Hollywood Hills, Los Angeles vill de nu sälja. Huset köpte Justin Timberlake redan 2002 av Helen Hunt, känd från tv-serien ”Galen i dig”.

Den nyrenoverade villan är på 1 260 kvadratmeter och innehåller 13 badrum och nio sovrum, men också en bar, ett gym, en hemmabio och två pooler, bland annat.

Vill man unna sig ett lyxhus till jul, är det här fortfarande till salu.
Årets lyxhus

Joe Jonas och Sophie Turner

0
Ett av amerikanska skvallerpressens favoritpar är Joe Jonas och Sophie Turner, varje fotspår följs av paparazzis.
Men när de hängde här vid poolen vid sitt förra hus i Encino, Los Angeles, var de nog skyddade från nyfikna.
Huset som de köpte så sent som 2019, sålde de nyligen och de ska då ha flyttat till ett mindre i Miami.
De nya ägarna fick ett hem på 1 400 kvadratmeter som innehåller nio sovrum och elva badrum, men också en matsal med vinkällare, en hemmabio, spa, gym, pool och ett gästhus som kan förvandlas till värsta partyhuset med discoljus, bar och dj-bås.
Årets lyxhus

"Sweden Island” i Dubai

0
I den konstgjorda ögruppen ”The Heart of Europe”, som ligger i Dubai ligger ”Sweden Island”. På den lilla svenskön har det byggts nio hus, och ett av dem är till salu.

Huset är inte direkt ett rött hus med vita knutar eller en suterängvilla, utan är i form av ett uppochnervänt vikingaskepp, guldfärgat och smyckat med ett drakhuvud. Så långt ifrån den svenska stilen.
För att ta sig till ön och huset – är det båt eller helikopter som gäller.
Guldhuset ligger sen direkt på stranden, är på närmare 2 400 kvadratmeter och innehåller bland annat sju sovrum, hiss, två kök, bastu, gym, och ett snörum med snö som faller från taket. Japp, ni läste rätt.
Årets lyxhus

Robbie och Ayda Field Williams

0
Paret Williams äger hus i flera länder, bland annat det här i Compton Basset, England som ligger 13 mil utanför London.

Det lantliga hemmet har de försökt sälja i flera år, och nu görs ännu ett försök. Huset byggdes 1935 och är på 2 000 kvadratmeter, på insidan av det finns till exempel sju sovrum, åtta badrum, fem vardagsrum och pool. Utsidan har stor trädgård, en fotbollsplan och en tennisbana.
Årets lyxhus

Neil Patrick Harris

0
Tv-stjärnan Neil Patrick Harris, som var med i den populära tv-serien ”How I Met Your Mother”, och hans familj säljer sitt townhouse på Manhattan och flyttar till East Hampton.
Hemmet är på hela fem våningar och har bland annat fyra uteplatser och en insynsskyddad jacuzzi, en hemmabio, en vinkällare och en bar.
Årets lyxhus

Helen Mirren

0
Brittiska skådespelaren Helen Mirren, som setts i filmer som ”Kalenderflickorna” och ”The Queen”, har ägt ett hus i Hollywood Hills i runt 30 år med sin man Taylor Hackford.
Nu vill de sälja det, eller hyra ut det, och då är månadskostnaden 400 000 kronor.
Den nya ägaren får i alla fall ett hem på 900 kvadratmeter, med bland annat nio sovrum och elva badrum.
På utsidan finns en svalkande pool och ett gästhus.
Årets lyxhus

Våning 96 i New York

0
Ett penthouse på våning 96 i ett torn i New York kan bli en av de dyraste försäljningarna i stadens historia. Mäklaren är Ryan Serhant, som är känd från tv-serien ”Million Dollar Listing New York”, och ägare är miljardären Fawaz Alhokair

Takvåningen är på 764 kvadratmeter och innehåller nio rum, varav sex är sovrum. Där finns även sju badrum och två sminkrum, bland annat.
I utgångspriset ingår inredningen från bland annat lyxmärkena Fendi, Bentley och lyxmärket Hermès.
Årets lyxhus

”Maison du Soleil”

0
Hemmet ”Maison du Soleil” ligger i Holmby Hills, Los Angeles, och det är ingen liten kåk.
Bostaden är på 3 000 kvadratmeter och rymmer 60(!) rum, varav 17 är sovrum.
Huset har designerparet Lubov och framlidne Max Azria ägt i många år, de ligger bakom märket BCBGMAXAZRIA.
En tidigare ägare var författaren Sidney Sheldon, som skrev storsäljande böcker om kärlek och intriger i överklassmiljöer.

Det stora och lyxiga hemmet har till stor del inretts av den franske inredningsdesignern Philippe Starck.

Hemmet är påkostat och i hallen till exempel hänger en enorm kristallkrona från Swarovski gjord av 150 000 kristaller ditsatta för hand.

På utsidan finns bland annat en japansk trädgård med ett tehus.
Årets lyxhus

Sugar Ray Leonard

0
Boxningslegendaren Sugar Ray Leonard är en av världens rikaste boxare och dessutom nära vän till familjen Kardashian-Jenner.
En del av sin förmögenhet har han plöjt ner i ett lyxigt hem i Pacific Palisades, vilket han försökt sälja i ett par års tid.

Lyxhuset är på 1 550 kvadratmeter och har bland annat sju sovrum och 12 badrum, en bar, en matsal och ett biorum och gym. På utsidan finns till exempel både pool och ett gästhus.
Årets lyxhus

Leonardo DiCaprio

0
Filmstjärnan Leonardo DiCaprio fick sitt stora genombrott genom filmen Titanic, och efter det har rollerna rullat in. För pengarna han tjänat genom åren har han köpt en del fastigheter, en del av dem har hans mamma och pappa fått.

I somras var det hans mamma, Irmelin Indenbirken som hade den stora lyckan att få ett hus i Los Feliz av sin son. Huset köpte han av en av stjärnorna i tv-serien ”Modern Family”.
Mammans nya hus byggdes 1928 och är på 465 kvadratmeter, med fyra sovrum, sex badrum, gym och ett kontor, bland annat.
Årets lyxhus

Raj Kanodia

0
Att operera om Hollywoodkändisarnas nyllen verkar vara en lukrativt bransch.
En av plastikkirurgerna är Raj Kanodia, som ska ha patienter som Jennifer Aniston, Ashley Simpson och Cindy Crawford.

Han unnade sig en riktig lyxkåk i Bel Air för några år sedan, han ska enligt uppgift lagt 340 miljoner kronor på bygget. Huset är på hela 3 150 kvadratmeter och där finns 20 badrum och nio sovrum, men också en stor vinkällare, gym, bar och ett spa, bland annat. Vill han svalka sig finns en infinity pool med makalös utsikt.
Lyxvillan är fortfarande till salu om någon är sugen.
Årets lyxhus

Steve Wynn

0
Kasinoägaren och miljardären Steve Wynn köpte ett hus i Beverly Hills för några år sedan som han lade en hel del pengar på och som han byggde ut.

Det färdigbyggda huset blev på 2 500 kvadratmeter och innehåller elva sovrum och 20 badrum. I huset finns också en vinkällare med plats för 700 flaskor, en hemmabio, en bar, hiss och ett gym för att bara nämna några av sakerna.
På utsidan finns både pool och gästhus men också en tennisbana.

Huset har legat ute till försäljning en längre tid utan att någon har nappat.

Läs mer: Steve Wynn säljer sitt lyxhem i Bevery Hills
Årets lyxhus

Sommarhus i Cannes

0
På Franska Rivieran ligger en lyxvilla som de flesta av oss bara kan få drömma om att äga, eller ens besöka.
Huset ligger vid Medelhavet och är på 3 000 kvadratmeter.
På insidan hittar man till exempel nio sovrum och 12 badrum, en pool, ett gym, en glashiss och en nattklubb.
På utsidan ligger två pooler, en sjö och en tennisbana, men det finns så mycket mer.

Även det här huset är fortfarande till salu.

Läs mer: ”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder
Årets lyxhus

Jerry Seinfeld

0
Ståuppkomikern Jerry Seinfeld blev känd för de flesta genom tv-serien med hans eget namn från 80-talet. Han låg även bakom den tecknade filmen ”Bee movie”.

2007 köpte paret Seinfeld ett vinterhus i Colorado på 1 100 kvadratmeter. ”Fjällstugan” är omgiven av skog och ligger perfekt för snöaktiviteter på vintern.
Några år efter sitt köp ville de sälja huset, men de ångrade sig och behöll det.

Nu gör de ett nytt försök att sälja det. En ny ägare får ett hus med elva sovrum och lika många badrum, men också ett gym, en yogastudio, två kök och flera uteplatser.
Gillar köparna möblerna så ingår de flesta i priset.

LÄS MER: Jerry Seinfeld säljer sitt vinterparadis

Årets lyxhus

Pamela Anderson

0
På 80-talet dök tv-serien ”Baywatch” upp, där man fick följa lättklädda livräddare i Los Angeles som just räddade folk som hamnat i nöd i vattnet. Men så klart var det en hel del drama och mycket kärlek också.
En av livräddarna som sprang runt i en minimal röd baddräkt var Pamela Anderson, som på senare år jobbat mycket för djurens rättigheter.

Så klart äger hon ett hem i soliga Malibu, det lade hon ut till försäljning i våras.
Huset är på 510 kvadratmeter och innehåller fyra sovrum och fem badrum, men också ett vardagsrum, ett kök och en insynsskyddad pool.

LÄS MER: Baywatchstjärnan säljer sitt hem i Malibu
Årets lyxhus

Tom Cruise

0
Det är inte bara Jerry Seinfeld som säljer sitt vinterställe, även Tom Cruise lade ut sitt vinterhus till försäljning under 2021.
Han har till och med en egen ranch i Telluride, Colorado, där den totala bostadsytan är på över 1 000 kvadratmeter.
Huvudbyggnaden ser ut som en klassisk vinterstuga med trä i princip överallt.
På insidan finns det fyra sovrum och nio badrum, ett gym, ett spelrum och tre öppna spisar.
Skidorna kan han i princip ta på sig i hallen, sen är det ”bar å´ åk”, som Stenmark hade sagt.

LÄS MER: Stjärnan från ”Top Gun” säljer sitt vinterparadis
Årets lyxhus

Tel Aviv

0
I Tel Aviv ligger ett penthouse som har en inredning som är något ut över det vanliga, inte heller storleken på 1 200 kvadratmeter går av för hackor.

Att nuvarande ägare gillar lull lull och guld går inte att missa, för det är guld i köket, i taket, på listerna, på möblerna, runt tv:n, gardinerna. Till och med toaborsten, pappershållaren och tvålhållaren i badrummet är i guld. Vissa detaljer är i 14 karat.

I bostaden finns det till exempel fyra sovrum, fyra badrum, fem toaletter, flera vardagsrum och tre terrasser och två balkonger.

Än så länge har ingen köpare fallit för guldinredningen.

LÄS MER: Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld
Årets lyxhus

Johnny Depp

0
Johnny Depp har ägt en hel by i Frankrike sen början av 2000-talet. Efter han köpte den har han lagt mycket tid och pengar på att renovera upp fastigheten.

Det totala bostadsytan som är fördelad på flera hus är på 1 000 kvadratmeter.
Totalt ska det finnas 15 sovrum och 14 badrum i alla hans hus.

Där finns också sex gästhus, varav ett tidigare har varit en kyrka.
I Depps by finns även ett kapell, en bar och restaurang med namnet ”Café Marcheline”, och en verkstad/garage.

På utsidan har det byggts två pooler att svalka sig i.
Byn har han försökt sälja i omgångar, nu försöker han igen.
En egen by i Frankrike inte långt ifrån ”Troppan” låter toppen, men då får man ha en mycket välfylld spargris.
Årets lyxhus

Jimmy Fallon

0
Programledaren Jimmy Fallon, känd från bland annat tv-programmet ”Saturday Night Live”, och hans fru Nancy Juvonen lade ut sin lägenhet till försäljning i våras.

Bostaden ligger i New York och är på 460 kvadratmeter fördelade på tre våningar. På de våningarna hittar man bland annat sex sovrum, fem badrum, stort kök med frukostbar och matplats med plats för många. I anslutning till köket finns ett (ljudisolerat!) skafferi som man kan gå in i, och som är inrett som en liten butik.

Under lägenhetens trappa har man byggt ett gömt lekrum till de två döttrarna. På Fallons Instastory kan man se att han har hängt där en hel del under pandemin.
Årets lyxhus

Ellen DeGeneres

0
Komikern och programledaren Ellen DeGeneres och hennes fru, skådespelerskan Portia de Rossi, köpte ett hus i Beverly Hills av Adam Levine i Maroon 5 2019.

Den vita tvåvåningsvillan är på 1 000 kvadratmeter och har fem sovrum, nio badrum och två kök inomhus, samt ett utomhus.
På insidan finns även flera vardagsrum, stort biorum med bar, en vinkällare och ett gym.
På utsidan finns ett litet poolområde, med som sagt ett utomhuskök med pizzaugn, matplats och en utomhusbar.
Årets lyxhus

Sylvester Stallone

0
75-åriga actionskådisen Sylvester Stallone och hans fru Jennifer Flavin är i hussäljartagen. Förra sommaren lade de ut sitt hem i La Quinta till försäljning.

I vintras var det dags för nästa, ett hus i Beverly Hills på 2 000 kvadratmeter. Huset har åtta sovrum, 12 badrum, en matsal, ett bibliotek, en hemmabio, en vinkällare och ett cigarr-rum, bland annat.

I trädgården ligger en uppvärmd infinity pool och en bubbelpool med utsikt. Runt poolområdet står ett par stora statyer som är väldigt lika husets manliga ägare.

Trots att det bor en Hollywoodkändis i huset vill ingen köpa det, utan det ligger fortfarande ute till försäljning.
Årets lyxhus

Matt Damon

0
Skådespelaren Matt Damon och hans familj lade ut sitt hus i Pacific Palisades, Los Angeles till försäljning i januari för att de skulle flytta till sitt penthouse i Brooklyn, New York.
Deras hus är på 1 250 kvadratmeter fördelade på två våningar. På insidan finns det sju sovrum och tio badrum, vardagsrum, stort kök i mahogny med både matplats och loungemöbler. Där finns också en vinkällare med ett avsmakningsrum, ett gym, spelrum och ett kontor.
I trädgården ligger en pool och en bubbelpool, en solskyddad matplats, en lekplats och en damm med koi-fiskar.

Det tog lång tid för paret Damon att få sålt sitt hus, men i slutet av november lyckades de.
Årets lyxhus

Alex Khadavi

0
Här är ännu en plastikkirurg som drar in storkovan på kändisarnas utseende. Alex Khadavi har byggt sitt drömhus ”Palazzo di Vista”, vilket ligger i lyxiga Bel Air.
Han köpte fastigheten 2013 och sedan dess har han lagt miljoner på att renovera och bygga om huset.
Det färdiga huset är på 2 000 kvadratmeter och där finns bland annat sju sovrum och elva badrum, matsal, vinkällare, biorum, konstgalleri, champagne-avsmakningsrum och i vardagsrummet är det byggt ett infällbart DJ-bord.

På utsidan finns ännu mer för värsta poolpartyn. Så för den som vill ha ett partyhus finns det fortfarande möjlighet att köpa det här.

Marc Anthony

0
Jennifer Lopez ex-man, latinostjärnan Marc Anthony, unnade sig ett stort lyxigt hus i Miami för ett par år sedan. Huset som kallas ”Villa Costanera” byggdes 2016 av arvtagerskan till spritföretaget ”Bacardi”. Men redan nu vill han sälja det. Och en köpare får en hel del.

Den vita jättevillan består egentligen av tre sammanlänkade hus och är på närmare 2 000 kvadratmeter. På insidan finns bland annat 12 sovrum ,14 badrum, tre kök, hiss, vinkällare, matsal.
I badrummet som tillhör master-suiten står ett stort badkar där det finns plats för två, och duschen har väl plats för en familj.
På utsidan ligger en uppvärmd pool, bubbelpool, utekök och ett flertal terrasser.

LÄS MER:I Villa Almero på Väster är julen helt oemotståndlig

LÄS MER:Lyxiga Villa Andersson i Frösakull vinner pris efter pris

LÄS MER:Frida Persson – inredare som tecknar av andras inredning

LÄS MER:Robert Danielsson föll pladask för sitt ödehus – följ hans väg mot ett liv på landet!

ANNONS