Canita Dagård trivs bäst i familjens ute-inne-rum

På 90-talet var hon Fröken Sverige-finalist – i dag är hon vd för Marknadsföreningen i Halland. I radhuset på Frennarp i Halmstad njuter Canita Dagård av det inglasade utrymmet familjen kallar för sitt ute-inne-rum.

ANNONS
|

”Jag har alltid varit iväg mycket, jobbat mycket och kanske inte tillbringat massor av tid i hemmet. Men sedan pandemin bröt ut har det blivit mer tid här hemma. Jag är väldigt förtjust i vårt ute-inne-rum, som vi kallar det. Det är byggt som en del av huset, men har stora glaspartier. Här sitter jag och jobbar på dagarna nu när vi jobbar hemifrån, det är väldigt lugnt och rofyllt. Och så kollar jag på teve här på kvällarna också, och äter... Min man vill helst kolla på sport och jag på drama, så vi får sitta i olika rum, haha. Jag är nästan alltid i det här rummet faktiskt, förutom när jag sover...

ANNONS

Jag har aldrig varit särskilt inredningsintresserad, men har börjat fixa lite mer i huset sedan coronan kom. Jag kan tycka om små detaljer och jag tycker om att ha fin konst på väggarna, även om jag inte köper dyra saker. Sen är jag förtjust i Carolina Gynnings grejer också, och i vår stora lampa från Georg Jensen med tillhörande ljusstakar.

Vi flyttade hit till radhuset 2002 när vi fick våra tvillingar och sen har vi blivit kvar. Vi har trivts bra, och har kunnat bygga ut i omgångar. Nu är huset på ungefär 135 kvadratmeter med en liten trädgård till. För oss är det perfekt, vi har även en liten stuga i Tylösand. Det är omväxlande och skönt att komma ut dit med närheten till havet och golfbanan.

Vi har inga planer på att leta efter något annat här i Halmstad, stugan och radhuset fungerar bra. Skulle det bli något nytt framöver skulle jag hellre köpa något i södra Europa. Efter de fyra åren när jag bodde i Paris och jobbade som au-pair och modell där är jag väldigt förtjust i Frankrike. Men det skulle lika gärna kunna bli Spanien.”

Canita Dagård

Ålder: Fyllde 50 år den 18 februari.

Bor: På Frennarp i Halmstad, plus har stuga i Tylösand.

Gör: Vd för Marknadsföreningen Halland, och har en del uppdrag som fotomodell. Marknadsföreningen är en ideell förening och mötesplats för näringslivet i länet.

Familj: Maken Henrik Dagård och tvillingarna Charlie och Cajsa, 18 år.

Intressen: ”Jag spelar vanligtvis mycket golf och padel. Men nu har jag varit skadad i ett år, jag skadade både axeln, armen och ljumsken och har bara kunnat träna på rehabnivå. Jag hoppas på att kunna träna som vanligt snart igen. Sen gillar jag allt som är franskt också, franska filmer och franska böcker.”

Tankar kring att fylla 50: ”Jag tycker att det känns häftigt, jag har ingen ångest alls kring det. Det känns mest skönt och jag är faktiskt glad att jag inte är 25 längre. Jag hade aldrig pallat hålla det tempo jag hade då. Ibland tänker jag att jag redan hunnit göra så mycket i livet, och är nästan förvånad över att jag inte är äldre än vad jag är, haha.”

En pryl jag inte klarar mig utan hemma: ”Vår tvåsitsiga infraröda bastu. Jag köpte den till mig själv när jag fyllde 50 och nu när jag har varit skadad har jag suttit i den nästan varje dag. Bastun sätts enkelt på med ett knapptryck. Du bara ställer in antal grader, tid du vill basta – plus att du kan välja olika färger, allt från rött och blått till gult och neutralt. Jättebra för hälsan och rätt ”inne” nu för de som tänker på sin hälsa. Balsam för kropp & själ! Tanken är att vi ska isolera och inreda en friggebod/förråd på 12-15 kvadratmeter, som står i anslutning till radhuset i vår trädgård. Där inne ska sedan bastun stå – nu står den i ett av våra tre tv-rum. Lite galet kanske men samtidigt lite kul.”

ANNONS