Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

I stöten. Adel Ekvall Halila (till vänster) och Samuel Bark har trots skadeproblem nått nya framgångar i kickboxningsringen.

Benbrutna boxare vinnare utomlands

Frakturer av olika slag stoppar inte Halmstad Muay Thais boxare från att fortsätta göra bra ifrån sig i olika delar av världen. Adel Ekvall Halila och Samuel Bark har båda nyligen gått segrande ur internationella kickboxningsfajter.

Adel Ekvall Halila mötte danske mästaren Kasper Tobberup under Glory 40 i Köpenhamn och vann på poäng.

– ”Adde” gjorde en riktigt fin match med tanke på förutsättningarna han har haft. Han bröt tummen i höstas och sedan armen i januari och kunde inte slå med vänstern förrän två veckor innan matchen och har knappat sparrat, berättar Erik Bengtsson, tränare i Halmstad Muay Thai.

Detta var Ekvall Halilas andra match och andra seger inom Glorys organisation.

– Det har varit på underkortet båda gångerna så nu hoppas vi att han får komma upp på riktiga kortet, säger Erik Bengtsson.

Samuel Bark, som har bott i Thailand under de senaste två åren, deltog i en åttamannaturnering i Australien – och vann.

Men även Bark har haft skadeproblem.

– Han bröt knogen eller någonting sådant i högerhanden och har inte heller kunnat träna fullt ut. Men det var nästan så att jag tyckte att det har varit bra för hans utveckling, säger Bengtsson och utvecklar:

– Samuel har varit framgångsrik på slutet med sin boxning, men nu blev han tvingad att träna mer på sparkar och det utnyttjade han i matcherna. Han sparkade som en häst.

För Magnus Andersson, som också är baserad i Thailand, blev det däremot ingen match i Top King World Series.

– Det är en jättestor thaiboxningsgala, men den blev inställd. Men han ska ändå gå match den 19 maj på MX Extreme, där han går huvudmatchen mot en duktig thailändare, säger Erik Bengtsson.

På hemmaplan tvingades Halmstad Muay Thais senaste svenske mästare Andreas Gardasevic tacka nej till nu pågående thaiboxnings-VM i Minsk på grund av en fotskada.

Arvin Sadein, som vann junior-SM i mars, är däremot klar för JVM, som avgörs i Bangkok i augusti.