Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bahne lämnar HBK efter säsongen

Magnus Bahne gör som finske landslagskollegan Tim Sparv och lämnar Halmstads BK efter säsongen. Den 30-årige målvakten vill söka nya utmaningar och förlänger inte kontraktet.

– Jag har givetvis funderat på att stanna i Halmstad, men jag vill prova någonting nytt och det känns som om det är rätt tidpunkt att göra det nu, säger Magnus Bahne till HP-sporten.

Han sitter ett utgående kontrakt efter tre år i klubben och valde att nobba det nya kontrakt på två år som HBK erbjöd.

– Om jag skrivit på för ett par säsonger till hade jag nästan varit 33 när jag hade spelat ut det och då är jag så gammal att jag kanske inte kan åka så långt.

Bahne gör ingen hemlighet av att han ville till en bättre liga i Europa och att det gärna får vara på sydliga breddgrader.

– Jo, det är söderut jag vill, men än så länge har jag inte hört så mycket. Det finns inget konkret bud. Därför får vi se vad som händer, förhoppningsvis dyker det upp något.

Bahne kom till Halmstad från finska Inter Åbo i december 2006 och blev snabbt en publikfavorit på Örjans vall. Men en svår korsbandsskada hösten 2007 spolierade nästan ett år innan han kom tillbaka förra sommaren.

I år har han varvat toppinsatser med riktiga bottennapp.

– Det har varit upp och ner på alla positioner och det är inte någon i laget som hållt en jämn nivå. Vi blandar och ger för mycket, men problemen har blivit värre på sistone.

Själv blev han petad i söndagens match mot Häcken (0–4).

– Det är Janne (Andersson) som är chefstränare och bestämmer och det var bara att ta att det blev bänken för mig. Jag får köra på och hoppas att jag får fler chanser framöver.

Janne Andersson beklagar att HBK tappar Bahne.

– Det känns tråkigt. Men samtidigt är det så i den här världen. Magnus vill söka sig vidare och det har jag full respekt för.

Var det därför han blev petad till Häckenmatchen?

– Nej, det finns inget samband. Kalle (Johnsson) har varit väldigt bra i U21-laget och vi behövde få in lite ny energi i laget när vi släppt in så många enkla mål.

Magnus Bahne ångrar inte flytten till Sverige.

– Nä, det var ett lyft fotbollsmässigt att komma till Halmstad. Sedan har det varit ett bättre skyltfönster till de större ligorna än om jag stannat kvar i Finland. Här får man mer uppmärksamhet. Det har också varit lärorikt att bo utomlands och smaka även på den biten.

Men innan han lämnar Halmstad vill han rädda HBK kvar i allsvenskan.

– Jag har varit med och fört oss till den här situationen, så det är klart att jag vill reparera det innan jag sticker.