Här växer en ny restaurang fram.
Här växer en ny restaurang fram. Bild: Roger Larsson

Mattias Karlsson: Make Halmstads city great again

En ny restaurang vid Nissan gör inget nytt centrum. Men många krafter i city små, kan ge en levande stadskärna och å.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

ANNONS
|

Varje positiv nyhet om Halmstads city ska tas emot med öppna armar. Så även beskedet att krogprofilen Paul Lundin ska vara frontman för den restaurangen Vattnet som växer fram vid Nissan i centrala Halmstad.

”City är på väg att blomstra mer än någonsin känns det som, bland annat med satsningarna på Lilla torg och Stora torg, och då vill jag vara delaktig i att göra stan mer levande och att Halmstad ska bli en fantastisk sommarstad”, säger Paul Lundin till HP.

För tidningen berättar Lundin också att målsättningen är att restaurangen ska ha öppet alla dagar. Den nya restaurangen blir därför ett lyft för Halmstads stadskärna.

ANNONS

Bygget av den nya restaurangen i höjd med Österbro utmed Nissan kan inte ha undgått många Halmstadbor. Den senaste tiden har det också hänt mycket, och den byggnaden börjar nu närma sig sitt fullbordande.

Tanken är att den nya restaurangen ska öppna i mitten av juni, med Paul Lundin som en av de nya drivkrafterna. Lundin är en välkänd krogprofil i Halmstad och ligger bakom bland annat Kakel Kök & Bar och Palladium i city. Han drev också under många år restaurang Salt i Tylösand.

Det är tuffa tider för Halmstads city, när en butik som öppnar tycks följas av två som stänger. Denna trend måste så klart brytas. Därför är den nya restaurangen Vattnet vid Nissan en välkommen satsning, och inte minst då de generösa öppettiderna.

City måste kunna leva veckans alla dagar, måndag till söndag. Känslan av en folktom stadskärna ska till varje pris skrämmas bort. Då måste de tomma lokalerna fyllas på med nya verksamheter. Kommunens storsatsningar på Lilla och Stora torg är också viktiga i sammanhanget.

En ny restaurang gör givetvis inget nytt centrum. Men många krafter i city små, kan ge en levande stadskärna och å. Och i detta är restaurangen vid Nissan en viktig pusselbit.

ANNONS

Det är dags för Halmstads city att ta steget från ett spökcentrum till att bli ett levande centrum, varje dag året runt. Kort och gott: Make Halmstads city great again.

ANNONS