Ett namnbyte kan ge klirr i kommunkassan.
Ett namnbyte kan ge klirr i kommunkassan. Bild: Roger Larsson

Mattias Karlsson: Ett gyllene tillfälle för Halmstad arena

Varje extra krona som rullar in i kommunkassan är i grunden en välkommen krona.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

ANNONS
|

Halmstad arena kan få ett nytt namn. I alla fall om Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, får som han vill. För inom nämnden har man initierat en utredning som ska undersöka möjligheterna att sälja arenanamnet i marknadsföringssyfte.

I en intervju med HP spekulerar Berthilsson sedan hejvilt om eventuella namnbyten där hans personliga favorit är ”Gyllene Tider arena”. Det låter förvisso bra, men det är svårt att se vilket värde som musikgruppen med Per Gessle i spetsen skulle ha av att namnge arenan. Att några av de större företagen i Halmstad vill köpa namnet låter däremot mer troligt.

ANNONS

Det är för tidigt att säga något om hur mycket pengar som ett namnbyte kan inbringa till Halmstads kommun, men ser man på exempel från andra kommuner kan det handla om miljonbelopp. Det skulle i så fall vara ett bra sätt att få in mer pengar till kommunkoncernen, pengar som i förlängningen kommer alla Halmstadbor till del. Samtidigt är det viktigt att kommunen inte säljer sig för billigt och att man får ut som mycket som möjligt vid ett eventuellt namnbyte.

Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vad Halmstad arena skulle kunna heta. Men i slutändan måste det finnas ett företag eller organisation som vill betala för sig för att få namnge arena under ett antal år.

Helt oavsett är ett namnbyte ett gyllene tillfälle för både Halmstad arena – och alla Halmstadbor.

ANNONS