Tomt på bröd men snart återuppstår Östras i city igen.
Tomt på bröd men snart återuppstår Östras i city igen. Bild: Mattias Karlsson

Efter brödbutik kommer café

Östras omlokalisering är en del av citys omstöpning.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

ANNONS
|

Det kan se ut om centrumdöden brer ut sig ytterligare när man ser Östras igenbommade butik på Klammerdammsgatan i centrala Halmstad. Men skenet bedrar – något. Förvisso har Östras bröd stängt butiken men samtidigt letar man efter en ny lokal i centrala Halmstad.

Vd:n för det välkända bageriet, Mathias Jakobsson, uppger för HP man planerar ett café i en annan central lokal, och likt det man redan har i dag på Hallarna.

Halmstads centrum utvecklas hela tiden, men tyvärr har cityhandeln utarmats de senaste åren när butik efter butik bommat igen eller flyttat från centrum. I det läget gäller det att ta vara på de kvaliteter som faktiskt finns i Halmstadbornas vardagsrum. Och Östras flytt till en annan lokal vittnar om att det faktiskt finns mycket folk i rörelse i centrum.

ANNONS

Efter brödbutik kommer café, och en annan verksamhet för Östras bröd i Halmstads city. Det är en välkommen omlokalisering.

ANNONS