Den nya utställningen är ett gyllene tillfälle för Halmstads city.
Den nya utställningen är ett gyllene tillfälle för Halmstads city. Bild: Magnus Andersson

Mattias Karlsson: Blott Halmstad The Gyllene Tider Experience har

Med en ny utställning om Gyllene Tider får Halmstad en unik attraktion. Det är sådana satsningar som gör Halmstads city mer attraktivt för besökare.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

ANNONS
|

”Jag vill ha en GT Experience.” Det skulle kunna vara en beställning över en bardisk någonstans i Sverige. Men om man vill ha ”The GT Experience” måste man ta sig till Halmstad i sommar.

Detta låter som en oförblommerad hyllning till den nya Gyllene Tider-utställningen som öppnade på Klammerdammsgatan på tisdagen den 25 juni och håller på fram till den 31 augusti. Och så här långt ser det just ut som reklam för The Gyllene Tider Experience, som utställningen egentligen heter.

Men min poäng är att det som är unikt för Halmstad också gör staden och stadskärnan attraktiv för besökare. En vanlig gin och tonic (GT) kan man få precis var som helst i vårt avlånga land. Men det är blott Halmstad som The Gyllene Tider Experience har.

ANNONS

Med anledning av att den nya filmen ”Sommartider” om Gyllene Tider har premiär senare i sommar har Destination Halmstad kläckt den smarta idén att smida medan järnet är varmt, och skapat den nya utställningen med god hjälp av de fem bandmedlemmarna.

Men utställningen är bara en del av en större GT-satsning. Halmstadborna och de tillfälliga besökarna i Halmstads city kan nämligen få ännu mer av det klassiska bandet genom ljudpromenaden ”Gyllene promenad genom stan” som ingår i Halmstad stories. Under en vandring på knappt tre kilometer kan man där lyssna på berättelser om platser som betytt mycket för Gyllene Tider.

Steg för steg har Destination Halmstad därmed gjort stadskärnan unik på ytterligare ett sätt. Detta är vägen till att utveckla city till en plats som lockar besökare – i alla fall under sommarmånaderna. Utmaningen framåt ligger i att Halmstads stadskärna blir en naturlig mötesplats årets alla dagar. En unik och attraktiv stadskärna är det som får hela city att gå runt.

ANNONS