För bara några veckor sen blev vi lovade att vi skulle få fortsätta att bedriva verksamheten i Knäred i paviljonger, nu har politikerna tänkt till igen, skriver ”Undersköterska Smedjebacken Knäred”.
För bara några veckor sen blev vi lovade att vi skulle få fortsätta att bedriva verksamheten i Knäred i paviljonger, nu har politikerna tänkt till igen, skriver ”Undersköterska Smedjebacken Knäred”. Bild: Henrik Williamsson

Vi som personalgrupp känner oss besvikna och lurade

För bara några veckor sen blev vi lovade att vi skulle få fortsätta att bedriva verksamheten i Knäred i paviljonger, nu har politikerna tänkt till igen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Angående evakuering av korttidsenheten i Knäred. Jag jobbar på Smedjebacken i Knäred som undersköterska och nu har beslut tagits angående evakuering.

För bara några veckor sen blev vi lovade att vi skulle få fortsätta att bedriva verksamheten i Knäred i paviljonger, nu har politikerna tänkt till igen och beslutat att vi ska bedriva Hemtagningsteam samt att platser ska upphandlas i Skåne. Anledningen enligt dem är tidsbrist samt att det blir för dyrt.

Saken är den att för fyra år sedan fick vi flytta avdelning samt stänga en avdelning på grund av att det skulle renoveras, efter fyra år har inget hänt på den fronten. Risken med den här förändringen är att många i personalstyrkan börjar söka nya jobb vilket kommer att bli tufft för kommunen när renoveringen är klar då mycket kompetent personal saknas.

ANNONS

Med tanke på vad renoveringen av huvudkontoret i Laholm kommer att kosta (117 miljoner) tycker jag nog att dom skulle kunna undvara 20 miljoner till att kunna fortsätta att bedriva verksamheten i Knäred, och tidsbrist känns inte heller riktigt som en bra anledning – hade politikerna bara agerat när beslutet togs om evakuering i april hade där funnits åtta månader att ordna det.

Vi som personalgrupp känner oss besvikna och lurade av både kommun och politiker, inte ens Kommunals fackförbund har hört av sig till oss i personalen och frågat oss om hur vi mår i allt detta. Återigen har kommunen misslyckats och jag hoppas verkligen att dom får en bättre semester än vad vi har. Det kommer ett nytt val om två år och jag vet iallafall vad jag inte ska rösta på.

Undersköterska Smedjebacken Knäred

LÄS MER:Nej till dyra paviljonger – patienter ska vårdas hemma

LÄS MER:Dyra paviljonger räddar kvar hotad vårdpersonal

LÄS MER:25 undersköterskor övertaliga när korttidsboende stängs

ANNONS