Bromma flygplats på en bild från 2021 då klimataktivister tog sig in på flygplatsområdet.
Bromma flygplats på en bild från 2021 då klimataktivister tog sig in på flygplatsområdet. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Vi satt instängda i planet i tre timmar – ingen kunde veta hur det skulle sluta

Om man skrämmer och utsätter andra människor för fara då har man gått över en gräns tänker jag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Civil olydnad eller demonstrationsfrihet”, 24/11.

Ska vi tillbaka till en värld där strejkrätten för rösträtt, pensioner och jämställdhet med mera var olagligt, frågar sig insändarskribenten. Och i vårt demokratiska land är det ju en självklarhet att vi värnar den rätten. I det här demokratiska landet har vi också rätt att tänka tala och välja som vi vill. Problemet kommer då följaktligen när skribenten skriver att "aktivisterna riktar sig också till flygpassagerarna och motorvägsresenärerna som väljer klimatskadliga resesätt när alternativ finns"

Om man skrämmer och utsätter andra människor för fara då har man gått över en gräns tänker jag. Det handlar om andra saker. På Bromma satt aktivister fastlimmade på ett plan plus att folk uppehöll sig på flygplatsen. Ingen kunde ju veta hur detta skulle sluta och vad det var för folk som fanns på flygplatsen. Vi satt instängda i planet i tre timmar.

ANNONS

Jag hjälpte till att trösta skräckslagna barn och vi lyckades så småningom få till oss lite vatten. Avslutningsvis är vi helt överens om allas rätt att kämpa för sin sak och jag har rönt att gör man det på ett sätt där man inte skrämmer och utsätter andra människor så får man mer människor med sig i den kampen. Greta Thunberg är ett bra exempel enligt mig.

Ylva Lindskog

LÄS MER:Klimataktivister som hindrade plan från att lyfta åtalas

LÄS MER:Plan mot Halmstad stoppat av aktivister: ”Sitter instängda”

ANNONS