Vi behöver bli fler som engagerar oss i dessa frågor och som visar på arbetsförhållandena, skriver Fredrik Jensen.
Vi behöver bli fler som engagerar oss i dessa frågor och som visar på arbetsförhållandena, skriver Fredrik Jensen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vi behöver bli fler som engagerar oss i dessa frågor

Ensam är inte stark utan starka är vi när vi är tillsammans och gemensamt engagerar oss i dessa frågor, det är då vi kan göra skillnad!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Svar på insändaren "Hur länge ska vi orka i äldreomsorgen?", 16/8.

Först och främst tack Karin för en bra insändare! Det du skriver om och den typ av insändare du har gjort är något man nästan dagligen kan läsa om i våra flesta tidningar. Vårdpersonal som berättar om en tuff arbetsmiljö och där man inte räcker till och inte längre orkar.

Det har ju till och med gått så långt att vi har haft ett "undersköterskeuppror" i Sverige med fokus på villkoren i äldreomsorgen, att det ska behöva bli så illa!

Jag står bakom det du skriver, är själv undersköterska och arbetat som det i sjutton år, inte inom äldreomsorg utan mestadels inom sjukvård.

ANNONS

Men jag kan säga som så till dig Karin, jag har haft ett fackligt engagemang i Kommunal och är i dag politiskt aktiv och det finns de som vill göra skillnad för er som arbetar i detta. Både fackligt engagerade och politiker men förändringen tar tyvärr tid!

För exempel, kommer du ihåg när vi hade en karensdag, som sen blev ett karensavdrag, nu väcks också frågan om att ta bort karensavdraget!

Och jag förstår att det inte är uppskattat, eller roligt att höra att det tar tid och att man ska kunna ha tålamod när man står mitt i ett brinnande inferno!

Men vi behöver bli fler som engagerar oss i dessa frågor och som visar på arbetsförhållandena.

Så om du inte i dag är engagerad fackligt eller politiskt så bli det!

Och fortsätt genom insändare och diskussioner med din arbetsgivare att synliggöra utmaningarna ni har på arbetet!

Och kom ihåg att ensam är inte stark utan starka är vi när vi är tillsammans och gemensamt engagerar oss i dessa frågor, det är då vi kan göra skillnad!

Fredrik Jensen

ANNONS