I praktiken blir det jättedåliga scheman med mindre sammanhängande ledighet totalt, skriver ”Arg sjukhusanställd (som var arg redan innan)” apropå EU-regler om dygnsvila.
I praktiken blir det jättedåliga scheman med mindre sammanhängande ledighet totalt, skriver ”Arg sjukhusanställd (som var arg redan innan)” apropå EU-regler om dygnsvila. Bild: Christine Olsson/TT

Varför ska EU göra allt sämre för oss i vården?

Är det inte oattraktivt nog som det är?! Dålig lön och dåliga villkor.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Varför ska EU in och pilla på våra scheman och göra allting mycket sämre för oss som jobbar inom vården? Är det inte oattraktivt nog som det är?! Dålig lön och dåliga villkor.

Det som har gjort att man står ut med att jobba helg (två av fem) är att vi nu har ledigt antingen fredag eller lördag kväll och jobbar kväll efter det. Då kan man få en kväll att göra något trevligt och slippa gå upp i ottan varje helg man jobbar. Med nya EU-scheman så jobbar man fredag kväll, lördag kväll och söndag kväll ena helgen och lördag morgon och söndag morgon andra helgen = två helsabbade helger. Totalt värdelöst!

ANNONS

Dessutom får vi mindre sammanhängande ledighet när vi tvingas jobba till 22 kvällen före ledig dag och börja tidigt morgonen efter ledig dag. De säger att vi ska få det bättre med 11 timmars sammanhängande ledighet per dygn – men i praktiken blir det jättedåliga scheman med mindre sammanhängande ledighet totalt. Så urbota dumt!

Skyll inte på mig – jag röstade nej till EU-diktaturen. Vi måste ju protestera mot detta myndighetsutövande av EU! Det kommer att krävas fler inom vården för att få detta att fungera i och med att vi inte kan jobba extra som vi gör nu. Det är väldigt svårt att hitta personal som det är i dagsläget – så hur i hela fridens namn ska vi hitta fler – med försämrade villkor?! Korkskallarna i EU har inte tagit hissen hela vägen upp …

Arg sjukhusanställd (som var arg redan innan).

ANNONS