Det bör inte vara EU:s angelägenheter att angripa svensk epa-kultur, tycker skribenten.
Det bör inte vara EU:s angelägenheter att angripa svensk epa-kultur, tycker skribenten. Bild: Tim Aro/SvD/TT

Vänstersidan sviker de unga på landsbygden

Det bör inte vara EU:s angelägenheter att angripa svensk epa-kultur.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

I onsdags beslutade EU-parlamentet att åldersgränsen för A-traktorer snart kan höjas. Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet stödde detta förslag är ett svek mot Sveriges unga. De påstår sig försvara friheten med ena handen samtidigt som de med den andra röstar för åtgärder som inskränker den. I vanlig ordning ljuger S för sina väljare.

Man sa efter omröstningen att man stod bakom den nuvarande åldersgränsen på 15 år och att det var ”Ett stort bakslag idag för ungdomar på svensk landsbygd”. Samtidigt som man röstade för höjd åldersgräns. Inte bara ljög man Sveriges ungdomar rätt upp i ansikten, man bröt också sitt eget löfte.

ANNONS

För många ungdomar på landsbygden är A-traktorn inte bara ett transportmedel, det är en del av deras kultur och livsstil för gemenskapen. Att höja åldersgränsen skulle vara ett svek mot dessa ungdomar och deras rätt till frihet och rörlighet. I mindre halländska orter som Laholm och Hylte har inte ungdomar samma förutsättningar att ta bussen till skolan och fritidsaktiviteter. Alla bor inte i storstäder och lever inte med privilegiet att bussen går var tionde minut som S och MP verkar tro.

Det bör inte vara EU:s angelägenheter att angripa svensk epa-kultur. Moderata Ungdomsförbundet står fast vid att försvara Sveriges ungdomar på landsbygden och kommer kämpa emot alla försök att inskränka deras frihet.

Dylan Andersson, ordförande Moderat skolungdom Halland

ANNONS