Vi som bor nära vägkorsningen som förbinder Trönninge med Laxvik, Påarp och Gullbranna är vana vid det mesta i denna fyrvägskorsning med stopplikt, skriver insändarskribenten.
Vi som bor nära vägkorsningen som förbinder Trönninge med Laxvik, Påarp och Gullbranna är vana vid det mesta i denna fyrvägskorsning med stopplikt, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Vana vid det mesta – men då tog en bilist ändå priset

Om polisen vill dra in extrastålar till statskassan så är denna vägkorsning ytterst tacksam att börja bevaka.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Vi som bor nära vägkorsningen som förbinder Trönninge med Laxvik, Påarp och Gullbranna är vana vid det mesta i denna fyrvägskorsning med stopplikt. Att trafikanter från Gullbrannahållet ska stanna vid stopptecknet gäller bara om polis finns i närheten, det är ju nerförsbacke så varför skulle man? Vissa äldre invånare har som princip att aldrig stanna där, för så var det ju inte förr (30 år sen det blev stopplikt), och genar gärna till vänster om trafikdelaren.

Racercyklister i klunga har jag aldrig nånsin sett att de stannar. För en tid sedan färdades jag i bil genom korsningen, och två mötande svängande bilister körde avvaktade för att visa varandra hänsyn och undvika incidenter. Vad händer? En tjej på elcykel ser att det finns en lucka mellan tre personbilar och kör i full fart mellan bilarna utan att stanna vid stopptecknet. Jo, hon överlevde …

ANNONS

Men för en tid sedan tog en bilist ändå priset: Jag kör i 70 från Trönninge och närmar mig korset när en stor fet BMW kör om mig i cirka 100 knyck, närmar sig korsningen och jag tänker: hinner hen verkligen stanna? Nej då! Störst kör först, så hen passerar genom korsningen, mot stopptecknet, i full fart utan att sakta in och försvinner över krönet. Med livet som insats! Kommentar överflödig.

Om polisen vill dra in extrastålar till statskassan så är denna vägkorsning ytterst tacksam att börja bevaka …

Än är den sista idioten inte född

ANNONS