När uppkopplingen låg nere blev det en välbehövlig paus, konstaterar skribenten.
När uppkopplingen låg nere blev det en välbehövlig paus, konstaterar skribenten. Bild: Martina Holmberg / TT

Välbehövlig paus när internet låg nere

Det bästa i framtiden vore att man stängde ner internet några dagar om året.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Med lite perspektiv i backspegeln nu några dagar efter det havererade stadsnätet är hur tydligt beroende vi människor är av att vara ständigt uppkopplade.

Med internet är alla svar en googling bort. Men nu när inget fungerade under några dagar blev folk både otåliga och uttråkade. Det kändes som att vi levde i en tid innan internet under tidigt 90-tal. Vad skulle vi nu göra? Och våra barn, de som växer upp med tekniken och inte har några andra erfarenheter vad ska de göra nu?

Efter en stunds frustrerande visade det sig att detta ändå blev en välbehövlig paus vilket gjorde att vi blev tvungna att börja umgås igen, vi samlades i vardagsrummet och då stormen Hans härjade utanför fönstren plockades sällskapsspelen fram och man blev påmind om att så här borde man umgås oftare.

ANNONS

Nu när allt fungerar igen och vi har lämnat 90-talet och rest tillbaka till framtiden och 2023 kan vi åter vara uppkopplade och nu när sociala medier fungerar igen ska vi i vanlig ordning hitta en syndabock.

I stället för denna häxjakt vill jag däremot tacka för denna välbehövliga paus och till alla skicka med att i framtiden våga koppla av och koppla ner lite oftare. Det bästa i framtiden vore att man stängde ner internet några dagar om året.

Ta hand om er

Olle

LÄS MER:Parti kräver vd:s avgång efter näthaveri

LÄS MER:Företagare drabbade av nätverkshaveriet

LÄS MER:Långvariga driftstörningar hos Halmstads stadsnät

LÄS MER:Stadsnätet låg nere för tusentals hushåll

ANNONS