Daniel Helldén (MP) kritiseras för förslaget om vägskatt.
Daniel Helldén (MP) kritiseras för förslaget om vägskatt. Bild: Anna Tärnhuvud

Vägskatt och övervakning

Det är uppseendeväckande med den kontroll och övervakning som Miljöpartiet vill utsätta svenska bilister för, menar Erik Hellsborn (SD).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

I veckan deklarerade Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén att han vill införa en vägskatt som ska göra det dyrare att köra bil. Inget överraskande med det, att de gröna motsatt sig de reformer vi i SD gjort ihop med regeringen för att sänka priset vid pump är känt sedan tidigare.

Mer uppseendeväckande är den Orwellska kontroll och övervakning som MP vill utsätta svenska bilister för. Vägskatten ska nämligen vara olika hög beroende på om du kör i staden eller på landsbygden. Och för att kontrollera vart du kör vill MP utrusta varenda bil med en transponder som ska registrera hur du rör dig, så att du sedan ska kunna straffbeskattas om du kör bil på ett annat vis än vad de gröna vill.

ANNONS

Och detta förslag från samma parti som tyckte det var integritetskränkande med visitationszoner! MP tycker alltså å ena sidan att det är fel att polisen får utökad rätt att visitera misstänka knarklangare och gängmedlemmar i förorten. Men samtidigt ska halländska mammor och pappor övervakas och registreras när de skjutsar barnen till fritidsaktiviteter. Varför förtjänar vanliga, hederliga bilister mindre integritet än bovar och banditer, Miljöpartiet?

Erik Hellsborn (SD), riksdagsledamot

ANNONS