Skribenten tycker att
Skribenten tycker att Bild: Carina Johansen

Våga dra i bromsen – rädda matjorden!

Bygga hus borde man göra på annan mark, säger det sunda förnuftet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Till Halmstads politiker, styrande och i opposition. Jag är bekymrad och hoppas att ni också är det. Bekymrad över all odlingsbar mark ni ”leker” med. Bygga hus borde man göra på annan mark, säger det sunda förnuftet, särskilt i en tid med så många hot, inte minst mot matförsörjningen. I Finland har man 80 procent egen försörjning. I Sverige 50. Hälften alltså av det vi behöver för att leva, det vill säga mat, köper vi in från olika länder.

Har vi inte sett tillräckligt av hur sårbara vi är? Hur lätt nödvändiga leveranser blir inställda på grund av attacker mot viktiga system.

ANNONS

Ni som bestämmer, sluta skryta med hur många invånare Halmstad ska ha, sluta med de stora fantasierna om nya härliga bostadsområden på ställen där vår mat kan odlas. Bästa livsplatsen, som vi ofta ser i annonserna för denna kommun, kan bli sämsta livsplatsen om inte ni, som bestämmer, vågar dra i bromsarna! Ge i stället stöd till alla som värnar vår mark och vår jord, som arbetar för att försörja fler än sig själva.

Kristina Lundgren

ANNONS