Det blev vinst för HBK i mötet med Hammarby den 25/4.
Det blev vinst för HBK i mötet med Hammarby den 25/4. Bild: Adam Ihse/TT

Vad är kommunen utan flaggskeppet när det gäller idrott?

Kan man inte ställa krav på kommunen med tanke på det som HBK tillför i form av skatte/hyresintäkter?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Ska kommunen lägga miljoner för att HBK skall mysa?”, 23/4.

Anonym "Idrottsälskare" ondgör sig över att Magnus Haglund (HBK-tränare) konstaterar att HBK har Sveriges sämsta träningsförhållanden bland samtliga elitklubbar. Har han fel i sak? Kan man inte ställa krav på kommunen med tanke på det som HBK tillför i form av skatte/hyresintäkter för att inte tala om Laxacupen med allt som denna turnering tillför i form av hotellnätter restaurang besök goodwill etcetera.

Vad kostar det HBK att flytta en cupmatch eller träningsmatch till Borås eller Bravida Arena i Göteborg därför att Halmstads kommun inte kan tillgodose att vi har en spelbar plan som uppfyller standard? Räcker det med 100 000?

ANNONS

2005–2006 spelade HBK gruppspel i UEFA-cupen mot storlag som Hertha Berlin, Sampdoria, RC Lens och Steaua Bukarest. Var fick dessa matcher spelas? Jo i Göteborg. Ni anar nu vart jag vill komma. Men vart vill Halmstads kommun, det är frågan. Och lånet på ynka fem miljoner borde efterskänkas med tanke på den kassako som HBK är år efter år. Jag menar att detta inte behöver ställas mot vård/skola/omsorg, utan vad är kommunen utan flaggskeppet när det gäller idrott?

Lennart Elofson

ANNONS