En manifestation utanför Iraks ambassad i Stockholm i juli i år.
En manifestation utanför Iraks ambassad i Stockholm i juli i år. Bild: Oscar Olsson

Upplåt en fast plats för demonstrationer

Kostnaden för detta skulle då betalas av demonstranter och bokbrännare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Vi har lagar som ger möjligheter men också skyldigheter såsom tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen, allmän sammankomst, ordningslagen och rätt till mötesfrihet.

Vi har mycket stora möjligheter i dag att framföra vår åsikt allt från nätet, insändare, ring P1, genom journalister på tidningar och tv till exempel “Uppdrag granskning”. Men det finns personer som inte nöjer sig med alla dessa möjligheter utan vill påverka genom aktivism och skada medmänniskor och samhälle, exemplen är alltför många.

Varför inte upplåta tid och en plats till exempel Halmstad Arena IP, där de som inte nöjer sig med att agera på exempelvis nätet för sin uppfattning, får en möjlighet att fysiskt visa att vi måste åtgärda orättvisor och allt elände som finns i Sverige och i världen.

ANNONS

Där på en fast plats med en begränsad yta erbjuds då möjligheterna att demonstrera och bränna böcker, efter ansökan. Intresserade åhörare kan då bjudas in efter annonsering på exempelvis nätet och genom att bjuda in tidningar och tv ökar chanserna dramatiskt att få sitt budskap ut till en mångfald även utanför landets gränser.

Bevakningen kanske kan överlåtas på vaktbolag i stället för polisen som har viktigare ärenden att ägna sig åt och kostnaden för detta skulle då betalas av demonstranter och bokbrännare.

Vi måste förhindra de som inte vill följa skyldigheterna i lagstiftningen utan tar sig rätten att framföra sin uppfattning genom att som i Göteborg 2001 vid EU mötet fördärva och slå sönder på Avenyn för 45 miljoner, stora kostnader för verksamheter, samhälle och individer.

Ofta brukar dessa demonstranter lamslå viktiga vägar och därmed stoppa livsviktig trafik som ambulanser och brandbilar. Dessa kriminella har ingen rätt att hindra sina medmänniskor att kunna lämna barnen på dagis och att sedan ta sig till jobbet..

Rotorparn

PS.Straffen måste skärpas för till exempel djurrättsaktivister och klimataktivister.

ANNONS