Det är viktigt att unga människor får vara med och bestämma saker i samhället. Vi ungdomar är framtiden, och vi måste ha en röst i hur saker görs, skriver Ebba Pettersson som förespråkar att Halmstad inför ungdomsfullmäktige.
Det är viktigt att unga människor får vara med och bestämma saker i samhället. Vi ungdomar är framtiden, och vi måste ha en röst i hur saker görs, skriver Ebba Pettersson som förespråkar att Halmstad inför ungdomsfullmäktige. Bild: Erik Svensson

Ungdomsfullmäktige – bra för unga och för Halmstad

Vi unga människor borde få vara med och säga vad vi tycker och tänker.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag är en ung person som bor i Halmstad och jag tror att vi skulle behöva ett ungdomsfullmäktige, likt det i Göteborg. Det är ungefär som kommunfullmäktige fast för personer under 18 år i stället så att ungdomar kan vara med och bestämma saker som rör vår stad.

Jag tycker att vi unga människor borde få vara med och säga vad vi tycker och tänker. Genom att vara med i det här ungdomsfullmäktige skulle vi kunna prata om saker som är viktiga för oss och komma med förslag på hur man kan göra vår stad bättre.

En annan sak som hade varit bra med det här ungdomsfullmäktige är att vi ungdomar skulle få chansen att lära oss saker såsom ledarskap och samarbete. Det skulle vara bra för oss att få den här möjligheten eftersom vi trots allt är framtidens ledare och behöver bygga upp bra färdigheter inför det.

ANNONS

Jag är med i Centerpartiets Ungdomsförbund i Halland och jag tycker att det är viktigt att unga människor får vara med och bestämma saker i samhället. Vi ungdomar är framtiden, och vi måste ha en röst i hur saker görs.

Jag tror att ett ungdomsfullmäktige skulle vara jättebra för Halmstad och för oss unga människor. Det skulle visa att vi är en stad som bryr sig om vad ungdomar tycker och tänker. Jag hoppas verkligen att Halmstads kommun kommer att överväga det här och ge oss unga människor en chans att vara med och påverka vår stad.

Ebba Pettersson

Centerpartiets Ungdomsförbund Halland

ANNONS