Drömmar är en del av livet. Efter jul går vi ut och förverkligar drömmarna genom aktivism och massdemonstrationer, skriver Bengt Svalander.
Drömmar är en del av livet. Efter jul går vi ut och förverkligar drömmarna genom aktivism och massdemonstrationer, skriver Bengt Svalander. Bild: SÖREN ANDERSSON / TT

Tomten måste få hjälp – efter jul är det dags att förverkliga drömmarna

Covidpandemin har visat att en demokrati som Sverige har verktyg att hantera en kris. Krishanteringen måste fortsätta med klimat-miljökrisen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Kan man få önska sig ett nytt politiskt parti i julklapp?” av Christer Nylander, 13/12.

Majoriteten av alla som bor i Sverige är beredda att ändra sitt sätt att leva om det är nödvändigt för att möjliggöra ett möjligt liv även för kommande generationer. Det är dags att tala om detta väldigt tydligt för våra politiker som måste ta fasta på denna vilja och hjälpa till att medvetandegöra och beskriva klimat-miljökrisen som den verkligen ser ut.

Alla som ensamma försöker leva ett hållbarare liv riskerar att ge upp när de upptäcker att endast en total och snabb förändring kan rädda framtiden. Den nuvarande regeringens nonchalans och dess vägran och oförmåga att avlyssna verkligheten minerar framtidshoppet för många.

ANNONS

Nu får det vara nog! Sluta med självmordspakten! Låt oss tillsammans skapa en bild av ett möjligt framtidssamhälle och verkligen börja jobba för förverkligandet därav. Pengarna finns men på fel ställen. Kunskaperna finns men missbrukas. Mycket av plundrad natur kan återskapas. Covidpandemin har visat att en demokrati som Sverige har verktyg att hantera en kris. Krishanteringen måste fortsätta med klimat-miljökrisen.

I jul må vi som Christer Nylander drömma om att tomten fixar allt. Drömmar är en del av livet. Efter jul går vi ut och förverkligar drömmarna genom aktivism och massdemonstrationer. Historien visar att högst 15 procent av en befolkning måste visa sitt missnöje för att åstadkomma stora samhällsförändringar. Den nuvarande regeringens oförmåga har det goda med sig att gränsen närmar sig.

Bengt Svalander

ANNONS