I andra regioner finns det osteoporosmottagningar på nästan varje sjukhus, skriver ”Osteoporospatient”.
I andra regioner finns det osteoporosmottagningar på nästan varje sjukhus, skriver ”Osteoporospatient”. Bild: Mikael Fritzon/TT

Titta och lär av andra regioner kring osteoporosvården

I andra regioner finns det osteoporosmottagningar på nästan varje sjukhus.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag fick nyligen diagnosen osteoporos. Det visade sig att då är det inte bra att tillhöra Region Halland. Här finns nämligen ingen osteoporosmottagning. I andra regioner finns det osteoporosmottagningar på nästan varje sjukhus.

Jag hade turen och kom i kontakt med en forskare inom området som arbetar vid ett av landets universitetssjukhus. "Hade du tillhört vår region hade du fått komma till någon av våra osteoporosmottagningar för vidare utredning och träffat läkare och sjuksköterskor som är specialiserade på osteoporos."

Men, det gör jag ju inte. Jag fick verkligen stå på mig för att komma till medicinkliniken på Halmstad sjukhus. Personalen där var helt underbar och hade god kunskap om osteoporos. Tyvärr får jag inte fortsätta "tillhöra dem" eftersom man här i Region Halland ska vända sig till primärvården som tyvärr oftast inte har så god kunskap om osteoporos. Vänder man sig till dem och de inte kan svara, ska de kontakta medicinkliniken på Halmstads sjukhus för rådgivning för att sedan återkoppla till mig. Så onödig och omständlig väg.

ANNONS

Jag har bekanta med osteoporos som fått vända sig till privat sjukhus i Göteborg för att få professionell hjälp eftersom läkaren på primärvården vägrade att skicka remiss till medicin. Det här är riktigt dåligt.

Här har regionen ett klart förbättringsområde. Titta och lär av andra regioner.

Osteoporospatient

ANNONS