Vi kräver att ni vuxna politiker tar ungas oro och dåliga mående på allvar, skriver företrädare för SSU.
Vi kräver att ni vuxna politiker tar ungas oro och dåliga mående på allvar, skriver företrädare för SSU. Bild: isabell Höjman/TT

Ta ungas psykiska hälsa på allvar

Vi kräver att ni vuxna politiker tar ungas oro och dåliga mående på allvar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Vi har ett problem i Sverige som fortfarande är tabubelagt och som inte ser den allmänna debattens ljus. Nämligen ungas psykiska ohälsa. Allt för länge har frågan förbisetts vilket har lett till den situation vi har i dag. Vi kan nästan svära på att alla unga antingen själva mår dåligt eller känner någon som mår psykiskt dåligt. Orsakerna kan vara många, det kan bero på skolan, jobbet, otrygghet eller någon annan anledning.

Vi är trötta på att vuxna politiker inte tillräckligt tar tag i frågan och tillåter detta samhällsproblem fortsätta. Vi får ofta höra om att BUP i Region Halland har en av de bästa kötiderna och står sig starkt i jämförelse med andra regioner. Dock menar vi att det finns en problematik med att jämföra mellan regioner. Samtliga har problem med ungdomspsykiatrin och att Region Halland är bättre är inte samma sak som att den är välfungerande och bra.

ANNONS

Vi kräver att ni vuxna politiker tar ungas oro och dåliga mående på allvar. Att ni sätter er ner, analyserar och presenterar slagkraftiga förslag som faktiskt kan råda bot på problematiken. Om pengarna inte räcker till, kanske regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) kan höra av sig till sin partiledare och bedyra att ungas psykiska ohälsa är en krutdurk som väntar på att explodera och förhoppningsvis kanske vår statsminister för en gångs skull kan agera handlingskraftigt.

Unga behöver förändring, lyssna på oss.

Simon Hannerfors, ordförande SSU Varberg.

Elisabet Schneider Deubler, ordförande SSU Kungsbacka.

Sima Benni, ordförande SSU Halmstad.

Annie Nilsson, ordförande SSU Falkenberg

ANNONS