Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och statsminister Stefan Löfven (S).
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Bild: Henrik Montgomery/TT

Svekfullt stöd av Centern

Socialdemokraterna låg mycket illa till i flera av opinionsmätningarna inför valet 2018. Mycket på grund av Annika Strandhälls stora beloppsnedskärningar till Försäkringskassan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

För att rädda Socialdemokraterna från ett stundande valnederlag och ”sitt egna skinn” avskedades generaldirektören Ann-Marie Begler i april 2018. S påstod att hon skött sitt arbete miserabelt. Trots att hon enbart följt Annika Strandhälls anvisningar att drastiskt minska Försäkringskassans miljardutbetalningar för sjukskrivna och utförsäkrade.

C, L, M, KD och även SD protesterade och ansåg att S endast gjorde detta rent valtekniskt för att vinna tillbaka väljare.

Stefan Löfven påstår också att det är M som anmält Annika Strandhäll till KU. Fel – det är samarbetspartnern Liberalerna!

Annika Strandhäll säger till KU att Ann-Marie Begler lämnat sin anställning av fri vilja. Det dementeras av rättschefen och internrevisorn på Försäkringskassan. Han kallar det för grova osanningar.

ANNONS

Senare utsågs Ann-Marie Begler av S-regeringen att bli generaldirektör för Pensionsmyndigheten, som ansvarar för mer än 1000 miljarder kronor i innestående pensioner. Samma person som man tidigare ansett vara en helt inkompetent verksamhetschef!

Vid omröstningen i riksdagen, ändrade sig Annie Lööf och C ännu en gång. Man lade ner sina röster och Annika Strandhäll kan sitta kvar. Detsamma gjorde C, när misstroendeomröstningen 2017 gällde försvarsminister Peter Hultqvist.

Centern kan man aldrig lita på. Annie Lööf har axlat Torbjörn Fälldins mantel, som största svikaren C någonsin haft.

Larsjohan Svensson

ANNONS