Det är inte längre Utsiktens BK eller Norrby IF som ska försöka knipa poäng på Örjans Vall. Det är storlagen från Stockholm som kommer och bankar på våra portar, skriver insändarskribenten som lyfter fram supportrarnas roll för laget.
Det är inte längre Utsiktens BK eller Norrby IF som ska försöka knipa poäng på Örjans Vall. Det är storlagen från Stockholm som kommer och bankar på våra portar, skriver insändarskribenten som lyfter fram supportrarnas roll för laget. Bild: Linus Kamstedt Lindholm

Supportrarna spelar en stor roll i kampen om att hålla sig kvar i allsvenskan

Kan våra blåklädda spelare med våra supportrar i ryggen stå emot när bussar fulla av bortasupportrar hälsar på?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

För drygt ett år sedan fick jag live se när HBK tvingades lämna sin plats i högsta divisionen av svensk fotboll till de högljudda helsingborgarna. Matchen förlorades precis som nästan alla andra matcher under säsongen inte bara på plan, utan även på läktarna. Klacken som hejade fram de blåklädda på Örjans vall blev utklassade av bortafansen, något som jag vant mig vid efter några år som supporter. Frustrerat skrev jag insändaren ”30 bortamatcher per år?” (17/12-2021) och klankade ner på den supporterkultur som finns (eller rättare sagt inte finns) i Halmstad.

Efter ett 2022 som resulterade i att HBK ännu en gång tog klivet från superettan till allsvenskan så får jag med glädje ta tillbaka det jag förra året skrev gällande den blåklädda klacken. Chockerande nog så utsåg Sportbladets Göran Bolin våra supportrar till de bästa i superettan. Jag trodde först inte mina ögon när en nära vän som är med och organiserar i klacken visade upp artikeln, men banne mig, det var sant. Halmstads supportrar har rest sig från askan av ett 2021 som avslutades på värsta sätt. Enligt mig spelar supportrarna en stor roll i kampen om att hålla sig kvar i allsvenskan, då laget på förhand är tippade att hamna på kvalplats ner till superettan igen.

ANNONS

Det är inte längre Utsiktens BK eller Norrby IF som ska försöka knipa poäng på Örjans vall. Det är storlagen från Stockholm som kommer och bankar på våra portar och väntar sig inget mindre än tre poäng på bussen hem igen. Kan våra blåklädda spelare med våra supportrar i ryggen stå emot när bussar fulla av bortasupportrar hälsar på och kommer det att räcka för att hålla HBK kvar i allsvenskan? Kommer fansen att finnas kvar på läktaren om vi förlorar fem raka matcher på Örjans vall? Var enda anledningen till att klacken fanns under 2022 att det gick bra för vårat lag? Det återstår helt enkelt att se.

Samhällskritisk 03a

ANNONS