Vi som bor på landsbygden måste ovillkorligen byta till nya kostsamma avlopp men samtidigt kan kommunen brädda och släppa ut avlopp om och om igen, skriver signaturen ”Numera badande i Bjäre”.
Vi som bor på landsbygden måste ovillkorligen byta till nya kostsamma avlopp men samtidigt kan kommunen brädda och släppa ut avlopp om och om igen, skriver signaturen ”Numera badande i Bjäre”. Bild: Jonatan Gernes

Stor skam att låta avloppsvatten rinna ut på badstränderna

Vi som bor på landsbygden måste ovillkorligen byta till nya kostsamma avlopp men samtidigt kan kommunen brädda och släppa ut avlopp om och om igen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Det är stor skam att Laholms kommun låter avloppsvatten rinna ut på badstränderna mitt under sensommaren. Vi som bor på landsbygden måste ovillkorligen byta till nya kostsamma avlopp men samtidigt kan kommunen brädda och släppa ut avlopp om och om igen.

Vilka signaler ger detta till oss invånare som nu när det äntligen blivit fint väder inte kan åka och bada i Mellbystrand/Skummeslöv och vilka signaler ger det till turisterna? Laholm marknadsför ju sig som en badortskommun.

Laholms kommun kallar sig en ekokommun, vi källsorterar och det står på kommunens hemsida att det är viktigt med en fungerande avloppshantering – och så ordnar inte kommunen utbyggnad av reningsverket. Det har regnat mycket, ja, och det kommer att fortsätta att regna.

ANNONS

Hur kan detta få fortsätta? Borde inte kommunen ställas till svars för dessa bräddningar?

Numera badande i Bjäre

LÄS MER:Avloppsvatten rinner ut – kommunen avråder från bad

LÄS MER:Avrådan från havsbad hävs efter nästan två veckor

LÄS MER:Myndigheter medger fiasko – ingen info om bajsbadvatten

ANNONS