Hylte kommun behöver politiker som ser framåt, längre än den stundande lågkonjunkturen, tycker skribenterna.
Hylte kommun behöver politiker som ser framåt, längre än den stundande lågkonjunkturen, tycker skribenterna. Bild: HP/arkiv

Stäng hellre ner bibliotek än en skola

Vilka politiker har vi om det enda de kan komma på att göra besparingar inom är skolan och äldreomsorgen?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Nu ska det sparas in tjänster inom skolan. Det rör sig om alla yrkeskategorier, allt från lärare, förskolepedagoger till assistenter. Skolan har inte återhämtat sig sedan de stora besparingarna om 39 miljoner kronor 2019, nu ska verksamheten bantas ner ännu mer. Samtidigt är det tal om att lägga ned en utav våra bästa skolor. För att man från styrets sida låtit bli att sköta skolans underhåll under många år, när det sedan var tal om en renovering, så sköt man den på framtiden.

Sen skyller man på att man redan renoverat eller byggt nytt på andra orter i kommunen, varför lät man en arkitekt designa murar utanför Torups skola under nuvarande renovering? Nu har byggarbetarna lagt otaliga timmar på att bygga upp dessa murar, man blir mörkrädd rent ut sagt. Jag har inte pengar till att leva ett drägligt liv men jag använder dem jag har för att torka mig i arslet, ungefär.

ANNONS

Men det räcker inte att vår framtid, barnen ska drabbas. Nu ska vi även ge oss på de äldre, nu ska omsorgsnämnden ta beslut om att minska antalet platser på våra äldreboenden, för att en ”utredning” visat att en del platser är mindre lönsamma. Detta trots att det i alla sammanhang pratas om ett ökat antal äldre, vem vill bli gammal i dagens Sverige? När man ska bo hemma ända tills det att man ligger för döden, ensam och med alldeles för lite hjälp.

Nu drar man även in aktiviteterna för de äldre, bingo, högläsning av tidningen, promenader med mera. Vad är det för kommun vi lever i egentligen? Vilka politiker har vi om det enda de kan komma på att göra besparingar inom är skolan och äldreomsorgen? Kommunhuset växer som aldrig förr och det frodas chefer i vartenda hörn. Ja kulturen är viktig, men hur många lånar egentligen böcker på bibliotek i dag? Jag stänger hellre ner bibliotek än en skola, särskilt nu som varenda skola ändå måste ha ett.

Hylte kommun behöver politiker som ser framåt, längre än den stundande lågkonjunkturen. Som förstår att det kommer att vända, det vi lägger ner nu kommer aldrig att komma åter.

ANNONS

Stina Isaksson, Paula Westman

Sverigedemokraterna Hylte

LÄS MER:Nytt besked: Nedläggning rycker närmare för skolan i Rydöbruk

ANNONS