Bökiga tider för grisen på Olofstorp gård.
Bökiga tider för grisen på Olofstorp gård. Bild: Privat

Stadsbondgården Olofstorp berikar Halmstad

Vi ser alla fram emot nästa sommar med nya möjligheter för Olofstorps djur och trädgård, skriver Ingeborg Oleni.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS

Med hänvisning till insändare 25/7 ”Låt bondgården fortsatt vara ett attraktivt besöksmål” kan nog de flesta intresserade konstatera att Olofstorps djur och trädgård, Stadsbondgården, blev just ett av de besöksmål som har berikat Halmstad kommun denna sommar.

Parkeringen har varit välfylld. Många har strövat runt i den lantliga miljön och säkert återkommit flera gånger för att träffa sina favoritdjur. Det har funnits fina möjligheter för far- och morföräldrar som velat göra något enkelt med barnbarnen och som kanske också påmint om egen barndom på landet.

Intressanta familjeaktiviteter utan entréavgift är alltmer sällsynta. Hög tillgänglighet, informationstavlor och uppsnyggning av området har nåtts till en del under sommaren. Nytillskott av flera djur har säkert gillats av alla besökare. Det samma gäller alla underbara blommor och buskar i området. Namn har inte djuren fått, men kanske nästa sommar.

ANNONS

Vi ser alla fram emot nästa sommar med nya möjligheter för Olofstorps djur och trädgård. Ett utflyktsmål som vi Halmstadbor kan vara stolta över.

Då ser nog också de flesta besökare fram mot att grisen längst upp i backen får en ny hage tvärs över nuvarande, med obruten mark. Sysselsättning ger trivselkänsla även för våra husdjur.

Ingeborg Oléni, engagerad för hälsa och natur hela livet

ANNONS