Skribenten ger medhåll till den tidigare insändarskribenten Leif Andersson som i sin tur gav sitt stöd till Carl Bennet, som inte längre vill sponsra HBK, om de inte stävjar användandet av bengaler.
Skribenten ger medhåll till den tidigare insändarskribenten Leif Andersson som i sin tur gav sitt stöd till Carl Bennet, som inte längre vill sponsra HBK, om de inte stävjar användandet av bengaler.

Sponsra ert favoritlag i stället för att lägga pengar på bengaler

Ingen vet när läktarvåldet går över styr.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Hoppas Carl Bennet fullföljer sina intentioner”, 10/4.

Jag håller med Leif Andersson i den senaste insändaren i HP den 10/4 där han ger sitt stöd till Carl Bennet, som inte längre vill sponsra HBK, om de inte stävjar användandet av bengaler.

Carl Bennet väljer själv vad han vill göra med sina pengar. HBK:s supporterklubb har skrivit på Facebook att de reagerade mot Bennets uttalande om att stoppa sponsringspengarna till HBK. Bennets motivering är att bengalerna har gjort att människor och framför allt barnfamiljer inte vågar gå på allsvenskans matcher. Det är hans uppfattning och det är han i sin fulla rätt att tycka. Supportrarna menar att detta är fel, eftersom publiktillströmningen till allsvenskan har ökat och det tack vare ”den mysiga stämningen” på läktarna.

ANNONS

Ja, det är inte alls omöjligt att läktarstöket leder till att fler människor väljer att gå på fotbollsmatcher men det är den mänskliga flockmentaliteten som styr detta. Se bara vad som hände när det var svårt att få tid för att förnya sitt pass. Polisens lådor var överfulla med pass som inte hämtades ut. När någonting uppmärksammas mycket i media väcker det nyfikenhet och sensationslystnad för det är ofta spänningen som lockar.

Men ingen vet när läktarvåldet går över styr, om eller när det slutar med en läktarbrand, som i sin tur kan leda till många skadade och omkomna människor i den panik som uppstår. Även hatramsorna som skanderas mot motståndarsupportrarna och motståndarlaget kan bli en utlösande faktor som kan leda till okontrollerat övervåld.

Allvarligt talat, är det rätt att verksamheter som skola, vård och allmänna kommunikationer ska utsättas för hårda besparingar, när enorma resurser används för att vuxna- och halvvuxna män, som får på sig en halsduk har ”tillåtelse” att bete sig hur korkat som helst.

Åter till bengaleldning och där måste ni i HP också få en reprimand när ni skrev om träningsdebuten för HBK och att spelarna möttes av sina bengaleldande fans. Varför skrev ni positivt om denna företeelse, det är olagligt att elda bengaler? Avslutningsvis supportrar, i stället för att lägga pengar på bengaler kan ni väl sponsra ert favoritlag.

ANNONS

E. Jansson

Svar direkt:

”Hej! Vi skrev inte positivt om företeelsen utan nyhetsrapporterade om det som skedde i samband med träningspremiären, både på och utanför planen. Att användandet av bengaler är olagligt har HP på ett tydligt sätt rapporterat om vid många tillfällen, inte minst i den granskning av supporterkulturen som publicerades under hösten 2023, men också i de fall som supportrar anmälts eller stängts av för användandet av olaglig pyroteknik.

HP-sporten

ANNONS