Representanter för SD skriver om aviserade besparingar inom äldreomsorgen i Hylte.
Representanter för SD skriver om aviserade besparingar inom äldreomsorgen i Hylte. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ska äldreomsorgen i Hylte övergå till enbart förvaring?

Vad är vi för kommun, när vi inte längre kan ge ett värdigt liv till våra äldre.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Den 22 juni ska omsorgsnämnden fatta beslut om nedskärningar inom äldreomsorgen. När jag läste om det i tidningen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, allt vad heter livskvalité ska tas bort för våra äldre. Man ska inte längre kunna få aktiviteter, utevistelse, uppläsning av tidningen, bingo för att nämna några av de aktiviteter som finns.

Vad är vi för kommun, när vi inte längre kan ge ett värdigt liv till våra äldre. Ska äldreomsorgen i Hylte kommun övergå till enbart förvaring? Vem vill bli gammal när det är det vi har att vänta? Vem som bryr sig om de äldre kommer att vilja arbeta här?

ANNONS

Det kommer leda till att många äldre blir sämre i måendet. Det är även viktig rehabträning för de äldre som försvinner. Vi ska ta bort den lilla sociala samvaro som våra äldre har. I nästa stund frågar sig politikerna varför folk flyttar från kommunen.

Det värsta är att våra äldre kommer må sämre både fysiskt och psykiskt, och att ensamheten, ångesten och sömnlösheten med största sannolikhet kommer att öka.

Våra äldre kommer att bli mer passiva, stela och få svårare att röra sig. Glädjen ska tas bort och även livskvaliteten.

Dåtidens socialdemokrater skulle vända sig i graven om de visste vad socialdemokratin ägnar sig åt i dag. Vi kan bara hoppas att fler partier inser allvaret och försöker göra något för att stoppa detta vansinne innan det är försent. Låt våra äldre få en värdig ålderdom.

Ledamöter i omsorgsnämnden från S, C och V, tänk på kommunens invånare och framtiden för vår kommun.

Sätt inte spiken i kistan för Hylte kommun.

Stina Isaksson, gruppledare

Maj Brodin, vice gruppledare

Kalle Dahlgren

Sverigedemokraterna Hylte

ANNONS