Jimmie Åkesson (SD).
Jimmie Åkesson (SD). Bild: Christine Olsson/TT

"SD:s videoklipp är roliga”, sa Bill ...

SD tycks fortsatt lita till devisen ”Upprepas en lögn tillräckligt ofta blir lögnen till slut en sanning”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”S undviker att prata om sin egen politik”, 31/5.

Upprepas en lögn tillräckligt ofta blir lögnen till slut en sanning. Den devisen anammades redan på 1930-talet av Nazitysklands propagandaminister Goebbels. I dag finns många efterföljare bland auktoritära ledare och fascistiska partier runt om i världen. Även vårt land har drabbats. Det har med önskvärd tydlighet framkommit efter TV4:s granskning av SD:s trollfabrik. Trots att både partiledning och kommunikationsavdelning avslöjats med byxorna nere av TV4:s Kalla fakta nekar SD:s Åkesson till att det finns vare sig en trollfabrik eller nättroll inom SD. Anonyma påverkanskampanjer sysslar inte SD med, enligt Åkesson.

ANNONS

Den ”sanningen” har nu spridits bland SD-sekten runt om i landet. I en insändare i HP upprepar två SD:are Åkessons åsikter. Det handlar om en konspiration ledd av Socialdemokraterna som, i stället för att prata om sin egen politik ”kommunicerar känslosamma attacker på troll som spridit skämtsamma videoklipp och bilder” i sociala medier. Texten i insändaren för tankarna till Gösta Knutssons böcker om Pelle Svanslös. Där finns Elaka Måns som förpestar omgivningen med lögner och hat tillsammans med hans nyttiga handgångna, Bill och Bull. De två sistnämnda är inte de ”skarpaste knivarna i lådan” varför de okritiskt upprepar de lögner och konspirationer som kommer från Elaka Måns. Det finns ett videoklipp på YouTube där en pansarvagn stormar in på Rinkeby torg med Åkesson i förarsätet och med ett svärd i högsta hugg. Jätteroligt tycker Åkesson när han intervjuas av Expressens reporter. Reportern som inte förstår det roliga med klippet har ingen humor, enligt Åkesson. Alla ser nog inte det humoristiska i att en partiledare sitter i förarsäte på en pansarvagn svingandes ett svärd, men;

– SD:s videoklipp är roliga, sa Bill. – Ja, dom är så roliga att man skrattar, sa Bull.

SD-arna menar vidare i insändaren att S och V är sämst i Sverige på att stå upp emot Putins Ryssland. En ganska magstark ”sanning”. Inte minst med tanke på att Expressen just avslöjat att ett av SD:s nättroll från Kalla faktas TV-inslag är en genuin Putin-älskare. Veckorna innan Rysslands invasion av Ukraina 2022 fick Åkesson frågan av SVT vem han föredrog, Biden eller Putin. Åkesson blev frågan skyldig. Lägger vi därtill att Åkesson vid upprepade tillfällen medverkat i Russia Today klarnar bilden ytterligare. SD tycks fortsatt lita till devisen ”Upprepas en lögn tillräckligt ofta blir lögnen till slut en sanning”. Det blir allt tydligare att SD inte är ett parti som andra.

ANNONS

Trött på SD

ANNONS