Vad dessa partier som styr Sverige borde göra är att satsa resurser på att kartlägga och hjälpa barnfamiljer som inte har jobb, men även att resurser så att barn får extra stöd när de växer upp, menar skribenten.
Vad dessa partier som styr Sverige borde göra är att satsa resurser på att kartlägga och hjälpa barnfamiljer som inte har jobb, men även att resurser så att barn får extra stöd när de växer upp, menar skribenten. Bild: Helena Landstedt/TT

Satsa resurser på barnfamiljer

De som har en svår ekonomisk uppväxt dras lätt in i gäng där pengar hägrar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Tidöpartierna M, SD, KD och L gick till val att man skulle stoppa gängkriminaliteten med mera. Det man har gjort är att ändra lagar i tron att man bekämpar kriminalitet med hårdare straff.

Det kanske hjälper till en viss del, men grunden till brottsligheten kommer inte fram. De ungdomar som dras till kriminalitet har olika utseende. Det kan vara rika, fattiga. Pengar bidrar till den största delen av dem som dras in i brottets bana. De som har en svår ekonomisk uppväxt dras lätt in i gäng där pengar hägrar.

Vad dessa partier, som styr Sverige, borde göra är att satsa resurser på att kartlägga och hjälpa barnfamiljer som inte har jobb, men även att resurser så att barn får extra stöd när de växer upp.

ANNONS

Detta är en väg för framtiden.

Huseyin Mirza Karagöz

Aktiv Socialdemokrat

ANNONS