Säkert en genomtänkt och kraftfull åtgärd för att minska spelberoendet ...

Statsministern vill förbjuda – i och för sig med benäget bistånd från Sverigedemokraterna – oss svenskar att köpa lotter från Kombilotteriet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Enligt Aftonbladet, 4 maj 2023, förlorade spelmissbrukaren ”Anders” närmare fem miljoner kronor under fem år till spelbolaget Betsson. ”Anders” spelberoende gjorde att hans och sambons löner försvann liksom deras sparade pengar. För att fortsätta spelandet tog ”Anders” snabblån. Till slut tvingades han sälja allt han ägde – hus och hem.

”Anders” gjorde då något unikt, han stämde spelbolaget Betsson, men det gick inte så bra. I domen bedömde Uppsala tingsrätt att spelbolaget inte hade skäl att förstå att de hade en spelmissbrukare som kund. Det är därmed fritt fram för spelbolagen att även fortsättningsvis låta enskilda spelmissbrukare årligen spela bort miljonbelopp med spel på olika sportresultat och lotter.

ANNONS

Men se det tycker inte vår statsminister som tydligen önskar få bukt med spelmissbruket. Han vill förbjuda – i och för sig med benäget bistånd från Sverigedemokraterna – oss svenskar att köpa lotter från Kombilotteriet. Varför just Kombilotteriet undrar kanske vän av ordning, men det är säkert en genomtänkt och kraftfull åtgärd som kommer att minska spelberoendet.

Trött på SD

ANNONS