Hoppas att regionen ändrar reglerna omgående, så vi får ett rimligt omställningsstöd, skriver<strong id="strong-6f9d9b334eaa64000c1e672756689d8c"> </strong>Kenneth Silvandersson.
Hoppas att regionen ändrar reglerna omgående, så vi får ett rimligt omställningsstöd, skriver Kenneth Silvandersson. Bild: Henrik Holmberg / TT

Så otroligt dåligt

Hoppas att regionen ändrar reglerna omgående, så vi får ett rimligt omställningsstöd.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Läste om visstidspension med mera för regionala politiker i HP. Jag brukar normalt aldrig skriva kommentarer offentligt men detta är något så otroligt dåligt att jag måste.

Beträffande Mats Eriksson:

Hur kan man säga att ”vi försöker göra detta på rätt sätt”, utan att skämmas, och dessutom offentligt? Vad han menar är att ”rätt sätt” är att undvika att pensionen minskas, fast han har arbetat vilket enligt reglerna skulle minskas.

Även om han inte tagit ut lön, så verkar det ju vara han som dragit in pengarna som konsult.

Något som kanske är ännu värre vad gäller herr Erikssons kommentarer är att han motiverar omställningsstödet med ”varit en stor omställning att börja jobba som konsult efter alla år som politiker”. ”Det är ju helt andra arbetsuppgifter nu och det kändes inte givet att jag skulle fixa det”. Det är kanske synd om honom att han måste börja jobba ... och börja ett nytt arbete. Det kanske är unikt på arbetsmarknaden eller? Kanske var en överraskning för vissa.

ANNONS

Han borde skämmas över hur han hanterat sitt avslut med regionen. I mina ögon är detta rent lurendrejeri av skattebetalarnas pengar. Men den störste förloraren är Mats Eriksson som gjort bort sig rejält. Även om han slutat som politiker, så är han fortfarande en människa som ska leva med sitt agerande, och andras syn på detta.

Hoppas att regionen ändrar reglerna omgående, så vi får ett rimligt omställningsstöd, och inte inbjuder till ovan osmakliga, ohederliga, egoistiska sätt som en del kallar ”rätt sätt” ...

Kenneth Silvandersson

ANNONS