S-vallöftet om CSN för körkort har inte infriats

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Politik. Bilförsäljningen slår alla rekord. Nio av tio resor sker på väg. Ökad internethandel leder till explosion i antalet paketförsändelser och alla varor transporteras på väg någon sträcka. Att ha körkort är därför nödvändigt i vårt samhälle. Många jobb kräver körkort och med körkortet kan man söka jobb på fler platser. Körkortet är helt enkelt den snabbaste vägen till arbetsmarknaden.

I sitt sommartal före valet 2014 sa Stefan Löfven att körkort inte får vara en klassfråga utan att alla som gått gymnasiet skulle få CSN-lån till körkort. Detta är en klok tanke inte bara för att fler får chansen utan också för att staten då tvingas intressera sig för kostnaderna för att ta körkort. På senare år har nya utbildningskrav gjort körkortet allt dyrare. För ska alla få chansen ta körkort måste det både bli billigare och finnas möjlighet att låna pengar.

ANNONS

Det har nu gått två år sedan Löfven lovade CSN-lån. Behovet har ökat av fler enkla jobb. Så sänk kostnaden för körkort, inför CSN-lån och slopa gymnasiekravet. Den 21 augusti ska Stefan Löfven hålla sitt sommartal i Vasaparken. Dags för leverans!

Lennart Bengtsson

www.bilfront.org

ANNONS