Norrman är den personen som flest medlemmar och väljare har förtroende för. Han var den enda på listan som fick så många kryss så att han anses vara personvald, skriver ”Anonym och bekymrad laholmare” apropå M i Laholm.
Norrman är den personen som flest medlemmar och väljare har förtroende för. Han var den enda på listan som fick så många kryss så att han anses vara personvald, skriver ”Anonym och bekymrad laholmare” apropå M i Laholm.

Roland Norrman har det största förtroendet och stödet!

Norrman är den personen som flest medlemmar och väljare har förtroende för. Han var den enda på listan som fick så många kryss så att han anses vara personvald.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Förtroendevald är den som genom val fått ett uppdrag och förutsätts sköta uppdraget i enlighet med sin övertygelse. Vi har i artiklar kunnat läsa att en handfull moderater i Laholm saknar förtroende för Roland Norrman, och kommer att välja Eric Semb som gruppledare och kommunråd för M-Laholm.

Detta trots att det var tydligt på nomineringsstämman i februari att medlemmarna i M-Laholm har större förtroende för Norrman än vad de har för utmanaren Eric Semb. Medlemmarna petade ner Semb från första platsen och gav tillbaka den till Norrman. Vid valet för kommunfullmäktige Laholm nu i september gav väljarna i Laholm sitt stöd till Norrman, han fick runt 200 kryss mot Sembs runt 100 kryss. Norrman är den personen som flest medlemmar och väljare har förtroende för. Han var den enda på listan som fick så många kryss så att han anses vara personvald. Resultatet på nomineringsstämman och på valdagen kan väl inte vara tydligare.

ANNONS

Norrman varit kommunråd och gruppledare för M-Laholm 2018 till 2022. Han har öppnat upp gruppmötena på ett sätt som det inte alls varit tidigare. Under tidigare gruppledares ledning har M-Laholms fullmäktigegrupp haft avskilda möte där fullmäktigegruppen beslutat i kommande ärende, innan övriga föreningsmedlemmar släppts in. Norrman har infört öppna gruppmöten där alla medlemmar har fått delta i diskussioner och lägga fram åsikter. Jag upplever att det varit mycket mer välkomnade stämning. Jag motsätter mig starkt att gruppen under Norrmans tid varit toppstyrd. Roland Norrman har det största förtroendet och stödet!

En handfull av dessa har uttalat sig att personkryssen inte har någon betydelse. Man kan inte å ena sida uppmana väljarna att kryssa sig i valet, vilket Eric Semb gör i sin kampanjfilm för M-Laholm och å andra sidan när man inte får mest kryss ändra reglerna till sin fördel.

Moderaternas fullmäktigegrupps beslut kommer utan tvekan påverka förtroendet för M-Laholm och förtroendevalda i Laholm i framtiden.

Anonym och bekymrad laholmare

LÄS MER:Maktstriden inom M: Kryssen har alltid avgjort – tidigare

ANNONS