Trots att jag håller hastighetsbegränsningen blir jag ofta omkörd, skriver ”R2”.
Trots att jag håller hastighetsbegränsningen blir jag ofta omkörd, skriver ”R2”. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Racing på E6 – inför dagsböter för hastighetsöverträdelser

Detta kommer säkert ha en lugnande effekt även på dem som tycker att de har råd att köra för fort.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Under sommaren har jag ofta färdats på E6 och trots att jag håller hastighetsbegränsningen blir jag ofta omkörd. En hel del av de omkörande är danskar och norrmän som tar lätt på svenska böter. Värst är det dock med de dyrare fordonen vars ägare tycks negligera allt vad lag och ordning heter, åtminstone när det gäller trafiken, intrång i deras egen hemisfär är säkert annorlunda.

Om man själv ska göra en omkörning och man ser att bakåt är det klart när man byter fil ska man inte bli förvånad om man strax har en medtrafikant som verkar vilja besöka ens bagagelucka några sekunder senare.

ANNONS

Hastighetsöverträdelserna tros vara mer än 50 km/h över tillåtet. Några trafikpoliser är det sällan man ser. Troligen finns det inte ekonomi för fler enheter.

Lösning: Vi gör som i Finland och inför dagsböter för hastighetsöverträdelser. Detta kommer säkert ha en lugnande effekt även på dem som tycker att de har råd att köra för fort. Dessutom kommer staten få in betydligt mer pengar och kan öka bevakningen på våra vägar och därmed få ner antalet olyckor.

R2

ANNONS