Staten har byggt en lång och hög mur som slingrar sig fram på palestinsk mark. Muren och ett antal andra lagar gör att palestiniernas rörelsefrihet i det egna landet är starkt begränsad, skriver representanter för Palestinagruppen i Halmstad.
Staten har byggt en lång och hög mur som slingrar sig fram på palestinsk mark. Muren och ett antal andra lagar gör att palestiniernas rörelsefrihet i det egna landet är starkt begränsad, skriver representanter för Palestinagruppen i Halmstad. Bild: ENRIC MARTI

Ockupationen har pågått 55 år

Palestina behöver solidaritet men framför allt åtgärder och handling från de stormakter som blockerar de sanktioner som borde riktas mot staten Israel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Den 29 november är FN :s internationella dag i solidaritet med det palestinska folket.

Palestina är, liksom Ukraina, ockuperat av en militär stormakt.

Ockupationen har pågått 55 år. FN har antagit ett otal resolutioner och fördömt Israels brott mot krigslagar, brott mot mänskliga rättigheter och brott mot folkrätten.

Staten Israel bryr sig inte om FN:s fördömanden. Den judiske journalisten Gideon Levy, anställd vid den israeliska nyhetstidningen Haarez, har förklarat Israels nonchalans med att zionisterna i regeringen och bland folket anser att de inte behöver bry sig om världssamfundets regler. De har fått landet av Gud (egentligen FN).

Därför fortsätter de att ta land och egendomar från palestinier. Etnisk rensning i stor skala pågår dagligen. Våld och trakasserier sker också dagligen från de illegala bosättarna mot palestinier. Palestinier som bott och verkat i generationer i landet misshandlas, får sina olivträd förstörda, sten kastas på fåren, hus och jordbruksmaskiner sätts i brand. 700 barn frihetsberövas varje år. Amnesty har rapporterat om våld och övergrepp mot de fängslade barnen.

ANNONS

Staten har byggt en lång och hög mur som slingrar sig fram på palestinsk mark. Muren och ett antal andra lagar gör att palestiniernas rörelsefrihet i det egna landet är starkt begränsad.

Palestina behöver solidaritet men framför allt åtgärder och handling från de stormakter som blockerar de sanktioner som borde riktas mot staten Israel. Om du vill visa solidaritet så skriv på namninsamlingen för att EU ska förbjuda handel med bosättarna. Gå in på sidan stopsettlements.org.

Kersti Good, Ali Jassin, Margareta von Bothmer, Per Johansson,

Palestinagruppen i Halmstad

ANNONS