Ny Snöstorpsskola välkomnas

Positivt inställd samt välkomnar att den nya Snöstorpsskolan ska byggas på tilltänkt område.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Många med mig anser att det är den mest genomgående strategiskt valda ytan för att bygga skolan på. Med plan mark och tillräckligt stort område blir det optimalt för både den nybyggda skolan samt den smakfullt och mysiga parken som likaså är tilltänkt. Dessutom är det enkelt att bebyggas, smidigt att utarbeta bra och säkra in- och utfarter samt parkeringsmöjligheter.

En stor och viktig önskan är att den nya skolan blir NPF-säkrad, om inte hela, så delar utav den. Det var en tråkig nyhet när Centrumskolan lades ner. Barn och ungdom med diagnos/diagnoser behöver en anpassad skolgång med tydlig struktur, förutsägbarhet och rutiner vilket NPF-säkring innebär. Det har även visat sig att barn och unga som inte har diagnos, får en lugnare lärmiljö och ett bättre fokus samt får positiv stimulans gällande sin inlärning. Med ökande barnkullar inom närtid och framtid så är behovet stort att denna form av skola ska finnas i detta området av Halmstads kommun.

ANNONS

Parken i dag används främst till att rasta hundar och träna fotboll och behöver verkligen en uppfräschning. Ytan är så pass stor att den räcker till både skola och ett fint parkområde. Exempelvis skulle ett utegym vara önskvärt, boulebana bevaras, tennisbana bevaras. En liten del av ytan kan vara barnanpassat med lekaktiviteter. Dessutom hade det varit fint att omringa området med blommor, små buskar, ett litet vattenfall eller fontän. Belysning som skapar en fin effekt och bänkar som främjar den sociala samvaron för alla åldrar.

Snöstorpsförälder

ANNONS